chipotle chili – eller efter smag (kan erstattes af anden chilipaste)2-4 spsk. chipotle chili – eller efter smag (kan erstattes af anden chilipaste)
1
rød chili hakket med kerner – eller efter smag1 rød chili hakket med kerner – eller efter smag
salt salt
1-2
tsk.
sukker1-2 tsk. sukker
Endvidere: Endvidere:
creme fraiche creme fraiche
plukket koriander plukket koriander
hakket rødløg hakket rødløg
Tabasco Tabasco
groft brød groft brød
Opskrift:
hæld vandet fra bønnerne, skyl dem og kog dem hver for sig i rigeligt og usaltet vand i 50-60 minutter sammen med et par laurbærblade, eller til de er møre, men ikke udkogte.
Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i lidt olie i den varme gryde og lad det stege med lidt, men uden at det tager for meget farve. Tilsæt stødt koriander og spidskommen.
Lad det hele få varmen og kom tomatpuré samt hakkede tomater i. Lad det komme op at koge og tilsæt derefter vand, chokolade, chipotle og finthakket rød chili. Lad chilien simre under låg i ca. 1 - 1 1/2 time eller til kødet er mørt. Rør jævnligt så det ikke brænder fast og tjek undervejs om der mangler lidt mere vand. Tilsæt kogte bønner og lad dem varme godt igennem. Smag til med salt og sukker og evt. mere chipotle.
Servér rygende varm med cremefraiche, rødløg og koriander. Giv brød og tabasco ved siden af.