Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































kogt oksespidsbryst med peberrodsauce

kogt oksespidsbryst med peberrodsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gogo

Indsendt :


kogt oksespidsbryst med peberrodsauce, billede 4 kogt oksespidsbryst med peberrodsauce, billede 1 kogt oksespidsbryst med peberrodsauce, billede 2 kogt oksespidsbryst med peberrodsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Oksespidsbryst, rå
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
1 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7 dl. Kogevand
75 gram Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
brystet dækkes af vand i rummelig gryde, når det begynder at koge skummes fedt og uklarheder væk med en øse.
'
Salt, gulerod, løg pastinak og porre tilsættes, koges ca. 1,5-2 timer indtil det er mørt. tag brystet op og lad det hvile.

suppen sies og gemmes til den skal tilsættes i saucen.

Smelt smør i ny gryde, rør mel i og tilsæt suppe (kogevand fra bryst) smag til med salt, peber, eddike. lad det simre lidt mens du skærer kødet ud hvorefter der tilsættes revet peberrod i saucen. saucen må ikke koge efter tilsætning af peberrod i fare for at miste smagen.

Tips:

Husk at det er ca. mål


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (27 stemmer)

Opskriften er vist 119065 gange,
og udskrevet 2551 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11511 (2740 kcal)
KJ pr. Pers. 2877 (685 kcal)
Vægt ialt 1848 gram
Vægt pr. Pers. 462 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 622 KJ (148 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

DK6400Brian  -  2020-11-07 22:10:03
7. November 2020 Fandt et stykke spidsbryst på 1½ kg i Aldi i dag til blot 56,-, fordi det var sidste salgsdag, så det skulle jo laves til aften. Jeg benyttede denne opskrift som klar guideline og selvom den revne peberrod ganske vist kom med i indkøbskurven, lå jeg ikke inde med Pastinak eller Porre. Det blev istedet erstattet med en god skive Knoldselleri skåret i små tern. Alt gik som det skulle, men jeg kan tilføje, at den revne Peberrod snildt kan hakkes lidt ekstra før det kommes i og at den knap færdige sovs godt må køle lidt mere ned, før Peberroden kommes i. For bare det at den ligger og "sovser sig" oppe omkring kogepunktet, tager for megen smag væk fra Peberroden. Så lad sovsen køle mindst 5-10 grader mere ned og så skulle den være der. Det kan også kraftigt anbefales at reducere kogevandet eller reducere det ind til en trediedel eller fjerdedel, før der kommes fløde i. Det vinder man kun guldmedaljer ved. Alt i alt bare et pragtmåltid. Der er ikke noget som at blive mæt af rigtig god mad.