Rabarberlagkage - Lagkage med rabarber

Rabarberlagkage - Lagkage med rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Rabarberlagkage - Lagkage med rabarber, billede 4 Rabarberlagkage - Lagkage med rabarber, billede 1 Rabarberlagkage - Lagkage med rabarber, billede 2 Rabarberlagkage - Lagkage med rabarber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rabarberkompot:
500 gram Rabarber, renset vægt
300 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
3 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   
Opskrift:
Rabarberkompot:
Skyl og rens rabarberne - fjern den brune ‘sok’ forneden, men lad det u-formede lyserøde stykke sidde. Skær dem i stykker på 2-3 cm. Bring vand, sukker, citronskal og saft i kog i en stål- eller emaljegryde. Tilsæt rabarberstykkerne. Lad dem koge et par minutter, fisk dem op og smid citronskallen ud. Kog lagen ind til sirupskonsistens og hæld den tilbage over rabarberstykkerne. Køles helt af.

I stedet for citronsaft og -skal kan rabarberkompotten koges med en flækket vaniljestang. I modsætning til citronskallen skal dén ikke tages op men koge videre sammen med lagen.


Pisk fløde stiv, tag 1/3 fra til pynt og vend resten med 2/3 af kompotten. Cremen fordeles på 2 bunde, det sidste flødeskum smøres på toppen og der pyntes af med det sidste kompot.





karakterer:
Opskriften er vist 29864 gange,
og udskrevet 401 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16478 (3923 kcal)
KJ pr. Pers. 1373 (326 kcal)
Vægt ialt 1664 gram
Vægt pr. Pers. 138 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 990 KJ (235 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 30.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu