Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rabarberlagkage

Rabarberlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :

Rabarberlagkage, billede 4 Rabarberlagkage, billede 1 Rabarberlagkage, billede 2 Rabarberlagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rabarberkompot:
500 gram Rabarber renset vægt
300 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
3 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   


Opskrift:

Rabarberkompot:
Skyl og rens rabarberne - fjern den brune ‘sok’ forneden, men lad det u-formede lyserøde stykke sidde. Skær dem i stykker på 2-3 cm. Bring vand, sukker, citronskal og saft i kog i en stål- eller emaljegryde. Tilsæt rabarberstykkerne. Lad dem koge et par minutter, fisk dem op og smid citronskallen ud. Kog lagen ind til sirupskonsistens og hæld den tilbage over rabarberstykkerne. Køles helt af.

I stedet for citronsaft og -skal kan rabarberkompotten koges med en flækket stang vanilje. I modsætning til citronskallen skal dén ikke tages op men koge videre sammen med lagen.


Pisk fløde stiv, tag 1/3 fra til pynt og vend resten med 2/3 af kompotten. Cremen fordeles på 2 bunde, det sidste flødeskum smøres på toppen og der pyntes af med det sidste kompot.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 21561 gange,
og udskrevet 196 gange.


Energi:
KJ total 16478 (3923 kcal)
KJ pr. Pers. 1373 (326 kcal)
Vægt ialt 1664 gram
Vægt pr. Pers. 138 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 990 KJ (235 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 30.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu