Græske frikadeller med tzatziki og ovnbagte kartofler

Græske frikadeller med tzatziki og ovnbagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : LL

Indsendt :      Red:

Græske frikadeller med tzatziki og ovnbagte kartofler, billede 4 Græske frikadeller med tzatziki og ovnbagte kartofler, billede 1 Græske frikadeller med tzatziki og ovnbagte kartofler, billede 2 Græske frikadeller med tzatziki og ovnbagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Græske frikadeller:
750 g.hakket kød(svinekød/kalv&flæst/okskød)efter behag
1 løg
2 fedhvidløg
1 bdt.persille
3 spsk.hvedemel
2 dl.vand
 salt
 peber
 margarine til stegning
 
 Tzatziki:
2 agurker
1 spsk.salt
2.5 dl.græsk yoghurt
1 fedhvidløg
 
 Ovnbagte kartofler:
2000 gkartofler
0.5 dl.olie
 salt
 paprika Edelsuss
 
Opskrift:
Græske frikadeller:
Foodprocessor kan med fordel anvendes: Hak løg, hvidløg og persille fint. Kom det hakkede kød i sammen med mel, vand, salt og peber. Farsen røres godt sammen og formes til frikadeller, som steges ved middel varme på panden, til de er gyldne og sprøde.

Kartoflerne (lidt store) skældes og skæres i halve. Pensles med olie og drysses med fint salt og lidt paprika. Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Agurkerne til tzatzikien skæres i tynde strimler som tændstikker (julienne), drysses med en spsk. fint salt, blandes godt og sættes til afdryp i en sigte/dørslag 1 time eller gerne længere. Yoghurten blandes med 1 fed knust hvidløg og agurkerne vendes i efter de er færdig afdryppede.

Tips:

Start med at sætte agurkerne til afdryp og gør kartoflerne klar til at sætte i ovnen. Så er det hele parat samtidig.


karakterer:
Opskriften er vist 169431 gange,
og udskrevet 2230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Zebina  -  2019-07-27 15:24:50
Super lækre frikadeller, klart min farvorit her fra. :) Bruger altid Kalv & Flæsk. Ved Tzatziki bruger jeg dog Creme fraiche i stedet for Græsk yougurt, mest fordi at spanden man køber er for stor, får aldrig brugt alt det, så det er spild, og lidt fordi jeg syndes det smager bedere. :)

Signe   -  2016-02-20 17:53:10
Rigtig lækkert! Synes dog en spsk salt er for meget. Jeg tror en tsk er bedre næste gang :)

eva  -  2015-07-23 11:36:53
kan frikadellerne fryses?

Anne  -  2013-02-13 19:08:59
Brugte kalv & flæsk .... Fantastisk ! Det er ikke sidste gan vi får denne ret. Alle i familien var glade ... også børnene :-)

Line  -  2012-12-28 20:00:32
Hammer god opskrift.. Jeg brugte dog hakket lam + hakket oksekød :)

Sofie  -  2011-09-10 11:33:59
Nøj hvor var det godt - super lækkert, også til gæstemad. 10 herfra !