Rådyrfilet med bacon

Rådyrfilet med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Rådyrfilet med bacon, billede 4 Rådyrfilet med bacon, billede 1 Rådyrfilet med bacon, billede 2 Rådyrfilet med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.rådyrfilet 2 stk.
25 g.smør
 Salt
 Peber
150 g.bacon i skiver
 
 Persillesky
5 dl.vildt bouillon
1 dl.persille
1 spsk.Balsamico glace
 
 Tilbehør
12 nye gulerødder
2 bdt.Forårsløg
250 g.blandede svampe
25 g.smør
 Salt
 Peber
 
1500 g.nye kartofler
 
Opskrift:
Rådyrfileten deles i 6 stykker som brunes i smør på en varm pande, ca. 1 minut på hver side, krydres med salt og peber. De brunede fileter omvikles med bacon. Dette kan gøres i god tid, evt. om morgnen hvor de skal bruges om aftenen.

Persillesky:
Bouillon koges ned med hakket persille og balsamico til den er tyktflydende (glace agtig), smag til med salt men vær forsigtig da bouillon er salt.

Tilbehør:
Bring vand i kog, kog gulerødderne 3-4 minutter, tilsæt forårsløg og kog yderligere et par minutter til gulerødder og løg er al dente.

Svampene renses, deles og ristes på en varm pande i lidt smør.

Filetterne sættes i en 250 grader c. alm. Ovn i 15 minutter for medium stegt.

Serveres med kogte nye kartofler.

Tips:

Står du med en hel dyreryg, som du skærer fileterne af, så husk mørbraderne på undersiden.

Ben og afpuds kan bruges til at kogebouillon af.
Se opskrift på vildtbouillon her





karakterer:
Opskriften er vist 20624 gange,
og udskrevet 197 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu