Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brunkål med røget flæsk, rugbrød med smør & sennep

Brunkål med røget flæsk, rugbrød med smør & sennep, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : djpuma

Indsendt :


Brunkål med røget flæsk, rugbrød med smør & sennep, billede 4 Brunkål med røget flæsk, rugbrød med smør & sennep, billede 1 Brunkål med røget flæsk, rugbrød med smør & sennep, billede 2 Brunkål med røget flæsk, rugbrød med smør & sennep, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
900 gram Bacon hel
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 skiver Rugbrød. mørkt 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
Opskrift:
Skyl og snit hvidkålen i passende stykker. Smelt sukkeret i magarinen til den er gyldenbrun og kom så kålen heri. Vend den til det er blevet brunet.


Tag så baconstykket helt op i gryden og pak kålen godt omkring den. Lad retten simre ca. 1 1/2 time´s tid.

Herefter kan man tage basonstykket op, og grille det lidt i ovnen så sværen bliver sprød, hvis man bedre kan lide det.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (37 stemmer)

Opskriften er vist 126343 gange,
og udskrevet 2171 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17451 (4155 kcal)
KJ pr. Pers. 4362 (1038 kcal)
Vægt ialt 3250 gram
Vægt pr. Pers. 812 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 536 KJ (127 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-04-25 20:40:07
Der skal også hældes væde (vand) ved så det dækker kålen og evt en grøntsags magi.

Margit  -  2016-03-12 13:44:49
Prøv med røget hamburgerryg så er der ikke så meget fedt i denne ret som bacon giver og det smager ligeså godt

Kurt Blues  -  2016-01-23 14:14:21
Dejlig nem og let forstålig opskrift. Lige noget for os mænd.

Smager dejligt  -  2016-01-14 15:35:29
smager dejligt er bare så godt og så mætter det

Kaj  -  2014-07-08 11:49:12
Prøvede at skifte sukker og margarine ud med smør og farin samt brugte en røget baconside istedet. Simretid ca 3 timer uden ekstra væske

Per  -  2012-11-21 15:57:13
Hvis baconen skal være rigtig mør skal tiden omtrent fordobles, der kan så evt. til sættes lidt vand, gryden må ikke koge tør.