Skyl og snit hvidkålen i passende stykker. Smelt sukkeret i magarinen til den er gyldenbrun og kom så kålen heri. Vend den til det er blevet brunet.
Tag så baconstykket helt op i gryden og pak kålen godt omkring den. Lad retten simre ca. 1 1/2 time´s tid.
Herefter kan man tage basonstykket op, og grille det lidt i ovnen så sværen bliver sprød, hvis man bedre kan lide det.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(40 stemmer)
Opskriften er vist 135275 gange, og udskrevet 2343 gange.
Energi:
KJ total 17451 (4155 kcal)
KJ pr. Pers. 4362 (1038 kcal)
Vægt ialt 3250 gram
Vægt pr. Pers. 812 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 536 KJ (127 kcal) Protein 5.5 gram Fedt 8.0 gram Kulhydrat 9.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2017-04-25 20:40:07 Der skal også hældes væde (vand) ved så det dækker kålen og evt en grøntsags magi.
Margit - 2016-03-12 13:44:49 Prøv med røget hamburgerryg så er der ikke så meget fedt i denne ret som bacon giver og det smager ligeså godt
Kurt Blues - 2016-01-23 14:14:21 Dejlig nem og let forstålig opskrift. Lige noget for os mænd.
Smager dejligt - 2016-01-14 15:35:29 smager dejligt er bare så godt og så mætter det
Kaj - 2014-07-08 11:49:12 Prøvede at skifte sukker og margarine ud med smør og farin samt brugte en røget baconside istedet.
Simretid ca 3 timer uden ekstra væske
Per - 2012-11-21 15:57:13 Hvis baconen skal være rigtig mør skal tiden omtrent fordobles, der kan så evt. til sættes lidt vand, gryden må ikke koge tør.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider