Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fedtfattig kalvefrikasse

Fedtfattig kalvefrikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Fedtfattig kalvefrikasse, billede 4 Fedtfattig kalvefrikasse, billede 1 Fedtfattig kalvefrikasse, billede 2 Fedtfattig kalvefrikasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalvetykkam
   
  Krydderipose:
2 laurbærblade
1 Nelliker, hele
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 kvist Timian, frisk
10 Peberkorn, hvide
   
  Garniture:
500 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
250 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 bdt Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
400 gram Friskbælgede ærter
   
  Sauce:
3 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kogevand
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Ramsløg
   
  Tilbehør:
800 gram Kartofler nye
   
Opskrift:
Kalvekødet skæres i store tern som kommes i en gryde med usaltet, koldt vand, så det dækker, og lad det koge op. Tag kødet op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker, og kom en smule salt i. Lad det koge op, skum af.

Tilsæt gulerødder, persillerøder, løg og krydderiposen, når vandet koger igen skrues ned og det simrer til kødet er mørt 2-3 timer. Grøntsagerne tages op efterhånden de er møre.

Kødet tages op og stilles overdækket. Krydderiposen tages op og smides væk.

Majsstivelse røres op i lidt koldt vand og røres nu i kogevandet under omrøring og saucen koges op. De grønne asparges skåret i skrå stykker koges med i saucen et par minutter.

De kogte grøntsager skæres i mindre stykker. Kom dem i saucen sammen med kødstykkerne og de grønne ærter og lad det hele småkoge i ca. 3-4 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 25369 gange,
og udskrevet 326 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9762 (2324 kcal)
KJ pr. Pers. 2440 (581 kcal)
Vægt ialt 2832 gram
Vægt pr. Pers. 708 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 344 KJ (82 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 11.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lisbeth Dollerup   -  2017-10-15 13:41:52
det er rigtigt lækkert