Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Klostergryde

Klostergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : ullat

Indsendt :


Klostergryde, billede 4 Klostergryde, billede 1 Klostergryde, billede 2 Klostergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
300 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
100 gram Bønnespirer
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Bacon i tern
200 gram Perleløg, dybfrost
5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Paprika, edelsuss
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
Opskrift:
Mørbraderne skæres i medaljoner de brunes og steges, derefter lægges de i et fad.
Champignon og grøn peber skæres henholdsvis i skiver og tern, og sauteres sammen med cocktailpølser og bønnespirer. De hældes derefter over medaljonerne.

Sauce:
Løg og finthakket bacon sauteres. Tilsæt derefter ca. 40 g. smør.
Tilsæt derefter mel, paprika, tomatpuré og fløde, tilsmag med salt og peber.
Saucen koges godt igennem som gammeldags opbagning

Tilbehør:
Pommes frites og ærter.
Man kan også bruge ris i stedet for.

Tips:

Det er ikke en gryderet, så derfor serveres saucen ved siden af.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (24 stemmer)

Opskriften er vist 73198 gange,
og udskrevet 2306 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12409 (2954 kcal)
KJ pr. Pers. 3102 (738 kcal)
Vægt ialt 2428 gram
Vægt pr. Pers. 607 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 511 KJ (121 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 5.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Åsa, Sverige  -  2015-06-24 03:05:41
Den serverades där på 90-talet med. Då var det alltid böngroddar med. Och såsen var gudomlig! Man beställde alltid extra sås. Vi åkte över från Helsingborg nästan varje vecka och åt det och drack Tuborg. :D

sbc1950  -  2015-03-16 13:00:51
Hvor skal perleløgene anvendes ?

  -  2012-10-06 20:39:13
Jeg er ved at lave den nu, ogdetn bliver en gryderet :-) Det er nemmere, kødet bliver mørt og passser sig selv

nbsn  -  2011-12-25 21:32:01
Klostergryden stammer fra den hedengangne Klostercafeen i Helsingør og var på menuen i 1970erne hvor ejerne sammen med Over Verner Hansen (sangeren) kreerede retten - eller rettere navnet og det der svarer til det meste af ovenstående opskrift- i forhold til den originale hører der ikke bønnespirer med - men retten var legendarisk - især sovsen