Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalvefrikasse

Kalvefrikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Kalvefrikasse, billede 4 Kalvefrikasse, billede 1 Kalvefrikasse, billede 2 Kalvefrikasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalvetykkam
   
  Krydderipose:
2 laurbærblade
1 Nelliker, hele
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 kvist Timian, tørret
10 Peberkorn, hvide
   
  Garniture:
250 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 bdt Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
200 gram Friskbælgede ærter
 
  Opbagning og Liering:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Ramsløg
   
  Tilbehør:
1000 gram Kartofler nye
   
Opskrift:
Kalvekødet skæres i store tern som kommes i en gryde med usaltet, koldt vand, så det dækker, og lad det koge op. Tag kødet op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker, og kom en smule salt i. Lad det koge op, skum af.

Tilsæt gulerødder, persillerøder, løg og krydderiposen, når vandet koger igen skrues ned og det simrer til kødet er mørt 2-3 timer. Grøntsagerne tages op efterhånden de er møre.

Kødet tages op og stilles overdækket. Krydderiposen tages op og smides væk, og suppen bages nu op til sauce med smør og mel og koges jævn grønne asparges skåret i skrå stykker koges med et par minutter.

De kogte grøntsager skæres i mindre stykker. Kom dem i saucen sammen med kødstykkerne og de grønne ærter og lad det hele småkoge i ca. 3-4 minutter.

Æggeblommerne, kaffeløden og citronsaften røres sammen og hældes nu, under omrøring, ned i frikasseen. Den varmes op igen - denne gang uden at koge. Smag til med salt og peber.

Serveres med nye kartofler og et drys persille.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (14 stemmer)

Opskriften er vist 110030 gange,
og udskrevet 1748 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14933 (3555 kcal)
KJ pr. Pers. 3733 (888 kcal)
Vægt ialt 3083 gram
Vægt pr. Pers. 770 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 484 KJ (115 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2018-11-23 05:19:36
hej , stave fejl i kalvefrikassen nederst står der kaffeløden , i mangler vist f et , vh flemming .

evaldseemann   -  2016-12-29 18:22:29
persillerod er hvad? - selleri?

Heidi   -  2014-01-04 20:23:04
Fantastisk opskrift. Var nem at lave og passede jo stort set sig selv. Jeg er glad for persillerod og tilføjede derfor lidt ekstra. Det gjorde bestemt ikke retten ringere;-)