|
800 |
gram |
Kalvetykkam800 gram Kalvetykkam
|
|
|
|
|
|
Krydderipose:
|
2 |
|
Laurbærblade2 Laurbærblade
|
1 |
|
Nelliker, hele1 Nelliker, hele
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
1 |
kvist |
Timian, tørret1 kvist Timian, tørret
|
10 |
|
Peberkorn, hvide10 Peberkorn, hvide
|
|
|
|
|
|
Garniture:
|
250 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt250 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
2 |
|
Persillerod2 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
|
250 |
gram |
Skalotteløg250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
1 |
bdt. |
Grønne asparges1 bdt. Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges.
Der skæres ca. 1/3 af.
|
200 |
gram |
Friskbælgede ærter200 gram Friskbælgede ærter
|
|
|
Opbagning og Liering:
|
50 |
gram |
Smør50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
60 |
gram |
Hvedemel60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
3 |
|
Æggeblommer3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
|
1 |
dl. |
Kaffefløde 9%1 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
|
Citron, saft heraf1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
|
Persille, frisk Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
Ramsløg Ramsløg
|
|
|
|
|
|
Tilbehør:
|
1000 |
gram |
Kartofler, nye1000 gram Kartofler, nye
|
|
|
|
KJ total 15111 (3597 kcal)
KJ pr. Pers. 3777 (899 kcal)
Vægt ialt 3243 gram
Vægt pr. Pers. 810 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 465 KJ (110 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 10.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
| |
Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)
|