Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalv i karry

Kalv i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Kalv i karry, billede 4 Kalv i karry, billede 1 Kalv i karry, billede 2 Kalv i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalvetykkam
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 Peberkorn, sorte
   
  Sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Karry
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Kogevand
1 spsk. Mangochutney, sød 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ris:
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i store tern som lægges i en gryde, dækkes til med vand og bringes i kog og koger et par minutter.

Kødet tages op og skylles godt og vandet hældes væk og gryden skylles. Kødet lægges tilbage i gryden vand hældes over så det dækker og gryden bringes i kog, der vil igen komme lidt skum som nu skummes af.

Gulerødder, persillerødder, løg, laurbærblad, salt og peberkorn tilsættes og når vandet igen koger skrues ned for varmen og kødet småsimrer nu til det er mørt 2-3 timer.

Når kødet er mørt tages kødet op og holdes varmt, kogevandet bruges til saucen så det sigtes og gemmes. Er der meget for meget kogevand kan det evt. koges ned, er der for lidt så kan der tilsættes vand.

Sauce:
Løg, æbler og karry svitses i smørret et par minutter. Tilsæt så melet som lige røres rundt inden kogevandet tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Det hele koges godt igennem og kødet tilsættes og varmes igennem.

Serveres med ris og mangochutney, giv evt. risene et lille drys paprika til pynt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 16566 gange,
og udskrevet 220 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14304 (3405 kcal)
KJ pr. Pers. 3576 (851 kcal)
Vægt ialt 3078 gram
Vægt pr. Pers. 769 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 464 KJ (110 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 12.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jimmy  -  2013-06-07 10:14:03
hvem skylder man gryden til?