Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fars Chilipølser

Fars Chilipølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryse egnet

Indsendt af : Frk. Winther

Indsendt :



Ingredienser:
 friske røde chillifrugter efter smag
1 stor rød peberfrugt
1 stor gul peberfrugt
2 mellemstore løg
400 g.optøede grønne bønner- haricotes vertes
1 fedhvidløg
2 spsk.rapsolie
1 ds.tomatpure ca 130g
1 hønse boulionterning
1 grøntsags boulionterning
 kogende vand
 Maizena majs jævning
 
1.5-2 wiener eller røde pølser pr person
 
 Serveres med dine foretrukne ris
 
Opskrift:
Den ønskede mængde chilli skylles og renses for de værste kerner og finthakkes.
Peberfrugt renses og skæres i mundrette rustikke stykker.
Løgene pilles og deles midt på. skæres så i tykke halvcirkler a ca 5mm.
Bønnerne deles midt på også i mundrette bider. og må ikke være for våde.
Hvidløget presses eller finthakkes.
Pølserne skæres i 1-2 cm store bidder.

Opvarm en stor gryde godt og hav den på middelstærk varme.
Kom olien i gryden og kom så løg peberfrugt chili og hvidløg i og Svits det hele i 3-5 minutter så løgene er let klare men uden at grøntsagerne begynder a slippe vandet og blive bløde. Kom bønnerne i sammen med tomatpure og rør det sammensådan at tomaten bliver let svitset i ca 1 minut.
Hæld ca 3 dl kogende vand i og rør rundt så tomaten bliver godt opløst.
Kom så mere vand i til det næsten dækker grøntsagerne.
kom boulion terninger i og lad det hele koge op. smag retten til og tilsæt evt mere salt.
Lav en blanding af ca 1spsk maizena med top og ½dl koldt vand og jævn saucen let så den kan hænge ved grøntsagerne men ikke så den bliver gele agtig.(der kan være brug for mere eller mindre af jævningen vourdér selv)

Sluk for gryden når saucen har den rette tykkelse og igen koger.
Kom så pølsestykkerne i og rør dem ind i saucen lad retten trække ca 5 min på en bordskåner væk fra varmen før servering. Så er pølserne varme og retten kold nok til a spise.

Tips:

Retten er børnevenlig hvis man ikke bruger for meget chili og de kan nemt hjælpe med at forberede peberfrugt løg bønner og pølser. selve tilberedningen efter forberedelse bør maks tage 15 minutter. ellers bliver peberfrugt og løg slatne og bønnerne skifter farve og ser kedlige ud. derfor er det vigtigt med en god tyk gryde godt opvarmet og holde varmen høj. Brug de gode omend dyrere danske pølser for den bedste oplevelse og altid natur tarm! pølserne smager kun godt samme dag mens saucen også er god dagen efter. Hvis det skal være mere fedtfattigt kan pølserne erstattes med kalkun strimler men tilsæt så mere salt. retten omstilles nemt til flere personer... tilføj 100g bønner ½peberfrugt og ½ løg mere pr person.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 8022 gange,
og udskrevet 72 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu