Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pramdragergryde

Pramdragergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Pramdragergryde, billede 4 Pramdragergryde, billede 1 Pramdragergryde, billede 2 Pramdragergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Svinemørbrad, afpudset
100 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
100 gram Bacon i tern
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 Bouillonterning, svin 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
lidt Paprika
lidt Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
800 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
150 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
   


Opskrift:

Kartoflerne skæres i både, tilsættes olie og salt og bages i ovnen ved 180 grader i 45 min. eller til de er møre og sprøde.

Svinemørbraden renses for sener og skæres i passende stykker.

Bacontern og løg i tern ristes i en varm gryde, champginon i kvarte tilsættes og ristes med. Mørbraden tilsættes og brunes med et par minutter under omrøring. Vand og fløde hældes ved og koges op. Så tilsættes tomatpuré, bouillonterning og paprika, og retten småsimrer i 15 minutter, hvorefter der jævnes med maizena og smages til med salt og peber.

Inden serveringen skæres et kryds i enderne på pølserne, som steges på panden og lægges på gryderetten.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (21 stemmer)

Opskriften er vist 55204 gange,
og udskrevet 1006 gange.


Energi:
KJ total 13636 (3246 kcal)
KJ pr. Pers. 3409 (811 kcal)
Vægt ialt 2575 gram
Vægt pr. Pers. 643 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 529 KJ (126 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 7.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-11-11 18:36:51
Den er bare god


kenny  -  2013-12-22 19:06:40
Dette er jo Pramdragergryde fra Svostrup kro. I deres fortolkede udgave


Rune  -  2013-12-15 17:31:41
Det der har INTET med pramdragergryde at gøre! Der skal både okse- og svinekød i. Man brugte ikke mørbrad da det var for dyrt. Udover kartofler, skal der også groftskårne grøntsager i, samt en god gang røget flæsk med masser af fedt, der gav energi til pramdragerne! Den er helt gal den der - selvom at retten smager godt, så er det slet ikke pramdragergryde...


  -  2012-10-18 11:27:33
Den kan laves på mange måder, vi laver den tit, dog bruger vi Perleløg Gulerødder og rød peber også og så tager vi ris eller Katfmos til smager fantastisk,tilsætter intet vand kun fløde så sovsen bliver så cremet og lækker som muligt ;)


  -  2012-03-12 22:54:28
Googler man retten er det en egens ret fra midt jylland / syd jylland fra 1800 tallet :-)