Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Labskovs med rodfrugter

Labskovs med rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :

Labskovs med rodfrugter, billede 4 Labskovs med rodfrugter, billede 1 Labskovs med rodfrugter, billede 2 Labskovs med rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 Peberkorn, sorte
2 laurbærblade
250 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
500 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
200 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
200 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Skær kødet i 2x2 cm. Tern som lægges i en gryde og dækkes med vand. Bring gryden i kog. Skummes godt af inden peberkorn, laurbærblade og løg i tern tilsættes. Koges til kødet er mørt, tilsæt evt. ekstra vand, det må ikke koge tørt.


I en anden gryde lægges kartofler, knoldselleri, persillerod og gulerod i tern, dækkes med vand og bringes i kog. Koger til grønsagerne er møre, vandet hældes fra men gemmes til evt. senere brug. Grønsagerne moses groft, ikke så meget som til kartoffelmos. Da grønsagerne skal have kortere tid end kødet kan disse med fordel startes senere så de er færdig ca. samtidig.


Når kødet er mørt blandes dette med de mosede grønsager, vandet fra kødet skal med over i grønsagerne, samt evt. lidt grøntsagsvand.


Labskov serveres med rugbrød og rødbeder samt et drys klippet purløg til pynt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (5 stemmer)

Opskriften er vist 1354 gange,
og udskrevet 90 gange.


Energi:
KJ total 6673 (1588 kcal)
KJ pr. Pers. 1668 (397 kcal)
Vægt ialt 1850 gram
Vægt pr. Pers. 462 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 360 KJ (85 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu