Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Helstegt Kalkunbryst med hvidløg i fad

Helstegt Kalkunbryst med hvidløg i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kristian Jensen

Indsendt :


Helstegt Kalkunbryst med hvidløg i fad, billede 4 Helstegt Kalkunbryst med hvidløg i fad, billede 1 Helstegt Kalkunbryst med hvidløg i fad, billede 2 Helstegt Kalkunbryst med hvidløg i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Kalkunbryst
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
4 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
3 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Bønnespirer
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kalkunbrystet ligges på et spækbræt og der ridses, 1-2 cm dybe ridser ned i kødet. Hvidløgene presses hen over kalkunen og massageres godt ned i ridserne sammen med salt og peber.

Derefter tages baconen skive for skive og ligges om kødet som et låg som holder på kraft og smag.

Kødet ligges nu ned i et stort fad og fløde hældes ned sammen med (skal sovsen ikke være for fed suppleres med vand) Kom fadet i forvarmet ovn på 200 grader C. alm. ovn og lad den stå i ca. 30 min.


I mellemtiden grovhakkes tomaterne, porre, bladselleri og peberfrugter skæres i skiver, gulerødderne deles på midten og skæres i tynde skiver og løgene skæres i halve ringe.

Efter kalkunen har fået ca. 30 min. tid tages den ud af ovnen og alle grønsager kommes i rundt omkring kødet og stilles i ovnen igen til kødet er færdigt 50-55 minutter.

Retten serveres med ris eller frisk pasta til, efter egen smag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (22 stemmer)

Opskriften er vist 100871 gange,
og udskrevet 1816 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16413 (3908 kcal)
KJ pr. Pers. 4103 (977 kcal)
Vægt ialt 3637 gram
Vægt pr. Pers. 909 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 451 KJ (107 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Michael og Gitte  -  2018-09-24 20:21:39
Super ret! Vi brugte bouillon i stedet for fløde og det var mums. Dejligt med mange grøntsager! Ikke sidste gang denne ret serveres!!

  -  2017-10-16 08:24:03
Sorry , men så længe meningen er der og i forstår opskriften, så kan det da være bedøvende ligemeget med stave/skrivefejl

  -  2015-08-30 15:32:26
God opskrift, men det er meget synd, at sprogfejl ikke bliver rettet, fordi det ikke kan undgå at irritere. Det hedder jo også blot massere og ikke massagere.

Else Pedersen  -  2015-02-01 10:59:50
Kødet LÆGGES i fadet og ikke LIGGES!!

Erling  -  2014-11-19 14:54:18
Fin opskrift, det smager godt. MEN ret lige ordet "ligges" til "lægges" ovre i forklaringen ( 3 steder )

Kværulanten  -  2013-03-09 21:43:20
Det hedder lægges og ikke ligges

Heidi  -  2012-12-11 19:15:30
Alt for mange grøntsager... Retten smagte dog godt...

Per  -  2012-11-05 18:25:14
For mange grønsager efter vores mening, svært at finde et fad som var stort nok, og mener ikke det ville kunne laves i bradepande da grænsagerne ville blive brændte i toppen, så skulle det dækkes med folie, og så skulle de have længere end der stod. Nej med det halve græntsager ville passe efter vores mening.