Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Moussaka, Original Græsk

Moussaka, Original Græsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Babenco

Indsendt :


Moussaka, Original Græsk, billede 4 Moussaka, Original Græsk, billede 1 Moussaka, Original Græsk, billede 2 Moussaka, Original Græsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
1.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
700 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 laurbærblade
1 tsk. Spidskommen, stødt
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
70 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Muskat
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Forvarm ovnen på 250 grader C. alm. ovn.

Skræl auberginerne og skær dem derefter i ca 1 cm tykke skiver.læg dem på en på en bradepande og pensel dem med rigeligt olivenolie og drys med salt & pepper. vend dem om og gentag.bag dem i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne.

Skræl kartoflerne. skær dem i skiver og steg dem derefter i olivenolie på en stegepande til de er gyldne når de er færdige lægges de på noget køkkenrulle ( både auberginer og kartoflerne kan laves i forvejen for at spare tid.)

Brun kødet (i stedet for oksekød kan der bruges lammekød) og tilsæt derefter hakket løg og hvidløg og lad det simre i ca 3 min. tilsæt tomatpure og de hakkede tomater. laurbær blade spidskommen kanel og salt & pepper og lad det simre i ca 20 min.

Sauce:
Varm mælken i en gryde men den må IKKE koge. når den er varm sættes den til side.
smelt smørret i en gryde og tilsæt melet og rør. derefter tilsættes mælken og rør med et piskeris til den begynder at blive tyktflydende. fjern sovsen fra varmen og tilsæt de 3 æggeblommer og pisk. tilsæt ost (gem lidt til toppings) og muskatnød og salt & pepper.


Læg et lag af kartofler i bunden af en bradepande 23x33 cm. derefter et lag auberginer og derefter kødsovsen også et lag auberginer igen derefter hældes bechamel sovsen over og eventuelt resten af osten.

Skru ovnen ned til 180 grader C. alm. ovn. retten bages i ca 30 min til den er gylden.

Tips:

lad være med at servere retten straks efter at den er kommet ud af ovnen. men lad den stå i ca 5-10 så den kan sætte sig lidt. hvis man har lyst kan man også tilsætte lidt rødvin i kødsovsen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (220 stemmer)

Opskriften er vist 324643 gange,
og udskrevet 6590 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 24673 (5874 kcal)
KJ pr. Pers. 4112 (979 kcal)
Vægt ialt 4417 gram
Vægt pr. Pers. 736 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 558 KJ (132 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 8.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Katrine  -  2020-07-27 18:54:24
Jeg er ikke så dygtig til at lave mad. Jeg lavede opskriften til 6 personer, fordi jeg tænkte, at den nok passede til 4 voksne, men nu ved jeg, at den passer perfekt til 6 voksne. Jeg brugte: 2 bageplader til auberginerne (jeg skrællede dem ikke). 2 stegepanden til kartoffelskiverne (det var nye bagekartofler, så dem skrællede jeg heller ikke), 1 gryde til kødsovsen. 1 gryde til mælken. 1 gryde til bechamelsovsen. 1 stor bradepande til den færdige mousakka. I stedet for 700g var der 800g bagekartofler, for det passede med vægten på de tre kartofler jeg havde købt. Jeg lod hverken de stegte kartofler eller de bagte auberginer dryppe af på papir (til gengæld pendlede jeg kun kartoflfelskiverne med et tyndt lag olivenolie på begge sider. Jeg kom til at putte den revne muskatnød i kødsovsen i stedet for i bechamelsovsen (og kom til at bruge dobbelt så meget muskatnød som i opskriften). Fordi jeg så, at andre i deres kommentarer havde skrevet, at retten tog lang tid at lave, tog jeg tid på det hele. Jeg begyndte at lave mad kl. 15 og vi begyndte at spise kl. 17.40 (da havde retten trukket i 10 min efter at jeg havde taget den ud af ovnen). Det smagte HELT FANTASTISK og lige som jeg havde håbet på, at det ville smage. Tusind tak for den mægtige gode opskrift.

hb  -  2020-06-12 10:35:13
Man skræller da ikke auberginer!!

Helene  -  2020-06-05 18:00:51
Er den fryseegnet - enten som ubagt eller som bagt/90% bagt?

Ole A  -  2020-03-08 17:30:07
Fantastisk ret forkogte dog kartoffelskiver tilsatte 3 spk. græsk yoghurt i sovsen efter den havde kogt MUMS

Lars  -  2020-02-02 20:09:41
Fantastisk ret, efter at have inviteret gæster på mad, har jeg lavet 2 portioner til mig selv som jeg har frosset ned i 16 portioner. Obs halv portion oste sovs er rigeligt. Sund og billigt mad

Peter  -  2019-11-23 11:48:51
Lækker ret, har dog skiftet sidskommen ud med allehånde. Mousaka med kartofler er en smagssag, det er hverken rigtigt eller forkert, men det bliver en mere komplet ret med kartofler, og så smager det godt.

Christine  -  2019-06-23 14:58:58
En super god opskrift. Vi kan så godt lide lammekød, så det bruger jeg. Jeg bruger også dobbelt portion af aubergine og ingen kartofler.

Birgitte  -  2019-06-20 08:56:52
Auberginerne skal da ikke skrælles ?.

Rikke  -  2018-11-13 15:18:58
Kan man lave den noget tid før og varme det op i oven til spise tid

Mia  -  2018-11-09 18:26:10
Hvordan kan det simre når der ik er væde i kødblandingen"?

  -  2018-11-06 17:03:58
Super, duper ret, den er mega lækker. Jeg kom lidt mere ost på toppen, men vi ELSKER også ost hjemme hvor vi bor.

Ditte   -  2018-09-21 08:31:50
Fantastisk opskrift :0)

Mettemor  -  2018-08-17 20:54:30
Fantastisk ret - elsker kartoflerne i bunden. Selvfølgelig kan der være kartofler i Moussaka!

Svend  -  2018-03-03 18:16:14
Der skal sgu da ikke kartofler i Moussaka for helvede da

Helle  -  2018-02-25 16:28:52
Super lækker - hele besværet værd 👍

Klk  -  2016-09-19 14:41:10
Super lækker! Jeg blandede lam og lidt okse, smed kartoffelskiverne i ovnen(lidt længere tid end auberginerne) og "snød" med en købt bercamelsauce. Hjemmelavet vil sikkert være endnu mere lækkert, men alligevel et stort hit, og ikke sidste gang jeg laver den.

Torben  -  2016-02-22 20:33:14
Enig i kommentaren om et tidkrævende projekt, MEN resultatet blev bare rigtigt godt.

Stig  -  2016-01-27 20:15:54
undlad kartoflerne, deres smag er for tæt på bechamelsaucen. Det er en ret for folk som elsker smagen af aubergine og olivenolie

Anna  -  2014-12-04 18:13:31
Virkelig dejlig ret! Smager skønt, vil dog ikke mene det er arbejdsindsatsen værd med de stegte kartofler. Skar dem ud og kogte dem al dente i stedet.

Tanja  -  2014-06-02 19:49:45
Vi syntes desværre ikke om denne opskrift. Vi blev noget skuffede over alt det arbejde der skal i retten ikke helt passer med det produkt vi fik ud af anstrengelserne. Den smagte ikke af noget vider skønt og vi brød os ej heller om konsistensen.

Hellekristine  -  2014-01-03 17:11:49
Super god opskrift.Smager så godt så godt

kardia  -  2013-08-14 12:35:54
:-) den der er hvis den hurtige vision :-)

silvia  -  2012-11-29 23:21:45
Hvorfor ikke, kan jeg sende denne dejlig opskrift til en veninde ??? Man kan kun printe.

Bodil , Kbhvn.  -  2012-03-18 19:45:05
Lækker ret,- start i god tid som foreslået nede i opskriften. Stort arbejde.

ole  -  2010-04-23 15:46:31
super lækker mad kan varmt anbefales det smager klart bedre end knorr mix