Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :      Red:

Amerikanske pandekager, billede 4 Amerikanske pandekager, billede 1 Amerikanske pandekager, billede 2 Amerikanske pandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knivspids Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Smelt smørret til dejen.
Bland alle de ovenstående ingredienser i en skål, til dejen er ensartet. Dejen skal være tykkere end til almindelige danske pandekager.

Varm panden, evt. en spejlægspande eller blinispande, og kom en lille smule smør på. Kom dejen på panden i klatter, som skal flyde ud af sig selv (ca ½ dl.). Bag dem, indtil overfladen bobler og undersiden er lysebrun. Vend pandekagerne og bag videre.

Det tager et par minutter på hver side.

Server pandekagerne i stakke med smør og ahornsirup, evt. med lidt bacon eller pølser til, hvis det skal være rigtig amerikansk.


Beskrivelse:

Hvorfor hedder det amerikanske pandekager?

Der findes pandekager i et utal af variationer, og her skiller de amerikanske pandekager sig ud ved at være tykkere end resten. Der er findes hertil lige så mange bud på, hvor pandekagen stammer fra, som der findes variationer af den.

Det vides dog, at den stammer fra et eller andet sted i Europa, måske endda Danmark. Spørgsmålet er så, hvor den amerikanske pandekage har sin oprindelse og sit navn fra?

Det var højst sandsynligt englænderne, der, i 1600-tallet, tog de traditionelle, tynde pandekager med til USA. Her blev de tynde kager modtaget med åbne arme af amerikanerne, der efterfølgende valgte at sætte sit eget præg på dem. Det gjorde de ved hjælp af en enkelt ingrediens, nemlig bagepulveret - og det er derfor, at vi i dag kender de amerikanske pandekager, som mindre og tykkere, end de traditionelle.

karakterer:
Opskriften er vist 2921237 gange,
og udskrevet 57711 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (1661 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4371 (1040 kcal)
KJ pr. stk. 728 (173 kcal)
Vægt ialt 515 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 848 KJ (202 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 27.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2022-05-23 13:29:55
Brug yoghurt stedet for mælk, så behøver du ikke at tilsætte ekstra mel.

Mille  -  2022-04-04 15:33:37
Den er bare dejlig

Den sejeste  -  2021-02-18 07:53:20
De er bare mums

Kristine  -  2021-01-20 15:05:59
Jeg kunne godt lide den. Det smagte ikke af så meget, dog kunne jeg ikke lade være med at spise dem hehe. Den kan godt anbefales (:

Sara SL  -  2021-01-17 07:54:46
Jeg elsker FIDE pandegakaer Hilsen sara Og sebastian

freya   -  2021-01-10 15:50:37
Det smagte maga godt🤤

Frida  -  2021-01-10 08:48:24
Det er en god opskrift prøv den

Anonym person   -  2020-07-08 18:25:28
Folk siger de kun smager af mel. Det passer ikke, men de er lidt kedelige. Sammen med melet puttede jeg 1,5 tsk. Vanilje pulver i samt mere sukker. Put også mere bagepulver i, jeg troede der var rigeligt. Pandekagerne smager godt sådan men de ligner ikke tykkelsen på billedet, de mætter og jeg må sige at de er tykkere end normale dessert pandekager ;)

Hanne  -  2020-03-24 15:24:14
Hvornår skal smøren i?

  -  2019-04-04 17:19:58
Mega god,👍🏻😋🥞

Julie  -  2019-02-01 17:57:08
Fantastiske pandekager... Tilføjet vanillesukker og en teske mere bagepulver. Dejen virkede lidt tynd, men det blev rigtig godt da det først kom på panden.

Willy Lucas  -  2018-12-29 17:38:06
Denne her vil vi prøve Nytårs morgen.

  -  2018-02-24 20:23:20
De hæver ikke så meget, så tænker at lidt ekstra bagepulver vil være super.. Ellers er de nemme og lækre.. Ønsker man dem sødere, tilsætter man jo bare lidt ekstra sukker og vanilje.. ;-) ..

Hvp  -  2017-08-29 21:03:10
Kan de fryses

Ida  -  2017-07-18 12:00:44
Det er første gang at jeg har kunnet finde ud af at lave amerikanske pandekager. Jeg har gentagende gange søgt og søgt efter en perfekt opskrift - og her er den. Endelig, efter adskillige gange har jeg kunnet lave de perfekte små, tykke brunch pandekager.

  -  2017-06-28 11:09:18
jeg puttede bare lidt ekstra mel i da dejen var meget tynd (:

Tina.  -  2017-05-14 09:42:28
Jeg er ved at bage disse pandekager. Det er første gang jeg bager sådan nogle. Jeg forstår slet ikke jer der siger opskriften ikke fungere. Dejen er så fint tyk, og der bliver mange pandekager. Jeg har tilsat 2 tsk. Vanilje sukker, og 1 tsk ekstra bagepulver i dejen. Jeg bruger en Blinispande, hvilket er at foretrække. Imerco har dem til 129,- Jeg fik 53 fine tykke pandekager. Jeg kan kun anbefale denne opskrift. 🙂

Rebekka  -  2017-03-02 10:49:37
Jeg har fundet hemmeligheden bag den perfekte amerikanske pandekage. Det er bare en smule mere sukker, en smule mere bagepulver og et par teskefulde vanilje sukker. For at få den perfekte brune overflade som en amerikansk pandekage skal have, skal man ikke bruge smør. Der er så meget smør i dejen at den ikke behøver det.

Willow  -  2017-01-08 14:43:08
Elsker dem 😍😍

Louise  -  2016-12-30 10:49:12
Ikke særligt gode. Dejen er meget meget tynd og pandekagerne får ikke den tykkelse de skal have medmindre man har en blinispande. De hæver heller ikke ret meget op og får dermed ikke den karakteristiske luftige konsistens amerikanske pandekager skal have.

Nanne  -  2016-12-10 18:58:04
Skal man ikke piske ægge hviden inden man blander det?

Emma  -  2016-11-07 16:05:04
Vildt lækre aldrig smagt noget bedere

Henrik  -  2016-11-02 15:19:43
disse pandkager er lækre

Maria  -  2016-10-31 20:38:35
Hej syntes at der er en rigtig god og nem opskrift, men tror at du skal ændre lidt på mængden af mel for syntes at dejen var lidt for tynd, i forhold til at det er amerikanske pandekager :) men ellers rigtig god opskrift

MLHH  -  2016-08-03 13:27:49
Måtte tilføje ekstra mel. Den er ikke særlig tyk, så det flyder helt ud, og bliver nærmest til almindelige pandekager

  -  2016-07-16 08:53:30
Yep. De holder :). Tilsat lidt vaniliepulver. Jeg fik 10 stk. 10-12 cm i diameter. Og vi fik æg, bacon og små pølser til også.

Tanja  -  2016-07-16 08:35:58
Super nemme og hurtige at lave. Vender tilbage med smagen :)

Lækkerheden selv  -  2016-07-15 17:08:40
Altså hvis de skal være luftige så del æggene op og bland æggeblommerne sammen med alt andet og pisk æggehviderne stive og vend så æggehviderne i resten så du rigtig luftige! 👍🏼😉

Dasha  -  2016-07-05 05:15:55
kakao? det lyder mums

Hej med dig  -  2016-07-01 11:11:46
Jeg synes de smagte af mel og de blev for tykke og var kompakte og ikke luftige👎🏻

Hej  -  2016-07-01 11:08:30
Smagte næsten kun af mel og de blev alt for tykke

Amalie elsker pandekager  -  2016-06-25 06:47:32
De var super gode

  -  2016-06-18 18:27:09
Smager godt med lidt kakao i

Emil  -  2016-06-17 18:07:42
De smager godt

  -  2016-05-05 15:11:49
Og så gjorde jeg lige klar til pandekager og opdager at vi ikke har mælk😒

pandekage pigen  -  2016-04-03 09:43:50
super god pandekage opskrift

Jytte  -  2016-03-29 20:11:23
De bliver på ingen måder tykke!

Sirup tøsen  -  2016-02-23 15:48:24
De smager bedst med ahornsirup

Sofie  -  2016-02-06 16:05:50
Smager super godt 😝😛😋

Bille   -  2015-07-06 11:13:39
Kan man bage dem og fryse dem ned. Da der er knap tid den dag brunchen skal være

  -  2015-07-03 13:13:24
vi spiser dem som almindelig pandekager vi dypper dem bare i syltetøj og flormelis. de er langt nemmere for børn at styre.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her