Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Brombærtærte

Brombærtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Brombærtærte, billede 4 Brombærtærte, billede 1 Brombærtærte, billede 2 Brombærtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Marcipanmasse:
50 gram Ren rå marcipan
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
15 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

15 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
300 gram Brombær, friske
   


Opskrift:
Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Lad den hvile i køleskabet ½-1 time.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Rul kagerullen hen over tærteformens kant, så dejen afskæres pænt. Prik den med en gaffel.

Forbag bunden i 10 min i en 200 grader C varm ovn.

Marcipanmasse:
Kør marcipanen sammen med flormelisen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør massen godt igennem. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Til sidst røres mel og de finthakkede mandler i. Massen må nu kun lige røres sammen. Smør massen tynd ud på den let afkølede tærtebund.

Fordel brombærrene på bunden og bag tærten 30-35 minutter ved 200 grader C alm. ovn.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brombærtærte

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (32 stemmer)

Opskriften er vist 127284 gange,
og udskrevet 2577 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12033 (2865 kcal)
KJ pr. Pers. 1504 (358 kcal)
Vægt ialt 904 gram
Vægt pr. Pers. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1331 KJ (316 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 19.8 gram
Kulhydrat 31.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Molly  -  2018-09-06 13:20:12
Virkelig god :-) Jeg lavede den i en lidt stor tærteform og rullede dejen tyndt ud (meget porøs, og samlede den som et puslespil. Det gjorde dog ikke noget for smag og udseende. Jeg lavede ekstra fyld anden gang jeg bagte tærten, da jeg synes der er for lidt til min form.

Maibritt  -  2018-08-15 18:09:22
Rigtig god tærte, lidt til den søde side, men det opvejes af, hvis man spiser cremefraiche til. Jeg lavede en med brombær og en med kirsebær. Mums ;)

Ellen Nielsen  -  2017-10-06 13:28:18
Kan den tryses

Bettina  -  2015-10-16 10:52:11
Rigtig god tærte. Men lidt for tør synes jeg, selvom jeg kun bagte den i 20 min.

  -  2012-09-09 19:23:28
Synes den er super og lun med vanilleis er den ekstraordinær god. Spekulerer på om den kan fryses?

Inger  -  2012-09-09 11:12:10
Kan man ikke piske æggehviden og blande i marcipanmassen i stedet for at smide den væk? Detvil jeg da prøve.

JOC  -  2012-09-04 13:43:04
Jeg brugte en tærteform på 27.5 i diamter og det var lige i overkanten, tror man skal ned i 22.5 cm. Jeg kan også se på billedet at tærtedejen fylder mere i formen end det var tilfældet for mig.

Klavs og Karina  -  2011-10-01 17:11:35
Hold da op - det er godt at opskriften er så nem at finde igen. Vi må altid aflevere printet til vores gæster, der bare må have opskriften med hjem :D Det er en skøn tærte

anja  -  2010-11-13 12:20:36
smagen er god nok men syntes den er lidt for tør

Holmgaardsemse  -  2010-09-17 16:24:06
Du har glæmt at skrive størelse på tærteformen. Men ellers er den rigtig god, og let at lave :D

  -  2010-05-07 20:27:38
Smager rigtig godt, men HUSK at smør formen. (Man kan bruge bær fra frost - som er tøet op)