Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fransk Hvidløgskylling

Fransk Hvidløgskylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Mosegaard Skovbrug

Indsendt :


Fransk Hvidløgskylling, billede 4 Fransk Hvidløgskylling, billede 1 Fransk Hvidløgskylling, billede 2 Fransk Hvidløgskylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Rissalat:
2 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
300 gram Majs. kerner. konserves 1 dl. afdryppede majskerner fra dåse vejer ca. 60 gram.
250 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
  Dressing:
1 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
0.5 dl. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Estragon. tørret
   
Opskrift:
Kyllingen krydres med salt og peber samt 4 -5 fed presset hvidløg (indvendigt)og lægges på en bund af meget tynde skiver af citron og peberfrugt i et ildfast fad - tilsæt evt. lidt olie og hvidvin i bunden.
Kyllingen steges i ovn ved ca. 160 grader C. alm. ovn i 1,5-2 time - skal lige blive brun !!

Kog ris, skal være løse og ikke våde, afkøles.


Halver tomaterne. Snit forårsløg i små skiver og bland - tomater, forårsløg, majs i risene, tilsæt evt. rød peberfrugt i meget små tern.

Dressing:
Lav en dressing af følgende -
Lidt hvidvinseddike, Dijonsennep Estragon, Salt og Peber.
Dressing blandes sammen med ris og grøntsager

Lav rissalat et par timer før servering - lad salaten trække i stuetemperatur.

Tips:

Der serveres hvidløgsflutes eller andet godt brød til retten Evt. serveres bagte hvidløg som tilbehør


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 23537 gange,
og udskrevet 227 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10850 (2583 kcal)
KJ pr. Pers. 2712 (645 kcal)
Vægt ialt 2606 gram
Vægt pr. Pers. 651 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 416 KJ (99 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu