Tør kyllingen godt og fyld den med skyllet persille og krydr med salt og peber. Smelt smørret og lad det blive lysebrunt i en stegegryde og brun kyllingen rigtig godt på alle sider.
Dæmp varmen og hæld vand ved. Det skal kun lige stå op om kyllingen i bunden af gryden. Steg under låg ca. 1 time efter størrelse. Mærk i låret om det er mørt og gennemstegt.
Tag kyllingen op og si evt. stegeskyen. Skum evt. fedtet af og jævn skyen. Den kan fortyndes med bouillon, kogevand fra kartofler eller lidt fløde. Smag den til.
Agurkesalat:
Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst. Snit agurken i tynde skiver, gerne på råkostjern og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter. Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen. Lad salaten trække mindst ½ time.
Server den til kyllingen sammen med kartofler og evt. grøntsager.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 35418 gange, og udskrevet 536 gange.
Energi:
KJ total 9337 (2223 kcal)
KJ pr. Pers. 2334 (555 kcal)
Vægt ialt 2525 gram
Vægt pr. Pers. 631 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 369 KJ (88 kcal) Protein 6.4 gram Fedt 5.1 gram Kulhydrat 4.2 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
jette - 2013-01-07 16:03:37 Dejlig opskrift.
Har aldrig før grydestegt kylling, men det blev super godt.
Agurkesalaten er helt i top, og meget nem at lave.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider