Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Krebinetter med stuvede hvide asparges

Krebinetter med stuvede hvide asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Krebinetter med stuvede hvide asparges, billede 4 Krebinetter med stuvede hvide asparges, billede 1 Krebinetter med stuvede hvide asparges, billede 2 Krebinetter med stuvede hvide asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
 
  Krebinetter:
600 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 
 
  Sauce:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Aspagesvand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Aspargsene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Skæres i 2-3 cm længder og koges ca. 4 -5 min i letsaltet vand, der lige dækker.

Krebinetter: Kødet formes til krebinetter, vendes i æg og rasp blandet med salt og peber.

Sauce:
Lav en sauce af smør, mel og kogevandet fra aspargesene, vend aspargesene forsigt i og smagen justeres med salt og peber.

Imens er krebinetterne blevet nænsomt stegt på en pande.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (22 stemmer)

Opskriften er vist 107300 gange,
og udskrevet 2406 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14054 (3346 kcal)
KJ pr. Pers. 3513 (836 kcal)
Vægt ialt 3413 gram
Vægt pr. Pers. 853 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 411 KJ (98 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 7.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Else Marie  -  2017-03-02 17:52:53
Synes det lyder rigtigt lækkert med aspargessovs til krebinetter/karbonader. Det vil jeg prøve i stedet for stuvede grønærter/gulerødder. Lidt broccoli kunne også bruges dertil.

  -  2016-06-03 16:50:55
Det er i hjernen,forskellen ligger. Kald dem vridfitter, hvis I lyster. Suppe på en pind.....om igen..................

  -  2010-07-25 17:06:08
det der er karbonader. i krebinetter er der brød opløst i mælk. det er forskellen

Søren  -  2010-03-16 17:40:33
Krebinetter er lige som frikadeller kun svine fars, karbonader er halv svin og halv oksekød...

Jesper  -  2009-06-30 21:06:17
Krebinetter og karbonader er det samme. Vi jyder kalder dem karbonader og sjællænderne kalder dem så for krebinetter. Ingen forskel.

  -  2009-05-25 00:52:31
Hvis det her er krebinetter, hvad er så karbonader?? Jeg har kaldt det karbonader i alle de 30 år jeg har lavet mad ;o)