små kogte pillekartofler300 g. små kogte pillekartofler
3
spsk.
honning med top3 spsk. honning med top
Ristet rødkål med æbler: Ristet rødkål med æbler:
0.75
dl.
ribssaft0.75 dl. ribssaft
0.5
rødkålshoved uden stok0.5 rødkålshoved uden stok
3
madæbler3 madæbler
salt salt
Opskrift:
Ælt kødet sammen med spækterninger, de finthakkede løg og de letknuste enebær og smag til med salt g peber. Læg farsen i en lille bradepande og form den som en "hareryg".
Læg spækskiverne over sammen med laurbærbladene.
Brun den i ovnen ved 210 gradr i 12 minutter. på næstnederste rille.
Skru ned til 190 grader og hæld vandet ved. Lad den stege 1 time. Varm honningen i en grye, kom de pillede kartofler i og lad dem brune for midelstærk varme under omrøring. Tag dem op og hold dem vrme.
Kom ribssaften i og damp nu den snittede rødkål sammen med de groftrevne æbler.
Læg låg på og lad det simre i 25 min.
Smag til med salt.
Hæld skyen fra haren og bring den i kog sammen med fløden.
Jævn den let. Server retten rygende varm.
Tips:
PS. Den brune kant på spækket skal skæres af på den del, der skal blandes i kødet.
Man kan også komme haren i en foliebakke, der er en smule større en haren, og når den har stået i ovnen i ca. 10 min, kommes der mælk i næsten op til kanten af foliebakken.
Lav en ganske alm sovs og kom saft og mælk fra haren isovsen. Hvis man vil have en snert af vildtsovs, skal du komme 1/4 tsk. rockeford ost i, inden du kommer melet i til sovs. Og endnu bedre bliver den, hvis der kommes en spiseske tyttebær i, i starten af sovsen også.