Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helleflynder fra Esteril

Helleflynder fra Esteril, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helleflynder fra Esteril, billede 4 Helleflynder fra Esteril, billede 1 Helleflynder fra Esteril, billede 2 Helleflynder fra Esteril, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Helleflyndersteak 1 helleflyndersteak vejer ca. 200 gram
   
  Sauce:
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 tsk. Estragon, frisk
1.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
150 gram Rejer uden skal, kogte
   
  Pynt:
1 bundt Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
500 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Fiskeskiverne saltes i 10 min. og tørres. Et ovnfast fad smøres og fisken lægges heri.

Smelt smørret til saucen i en gryde og damp de grofthakkede løg heri, til de er klare. Piskefløden tilsættes og indkoges. Sennep og estragon tilsættes og det simrer med i et par min. Hæld derefter vinen i, tages af varmen og cremefraiche røres i. Tilsmages med salt og peber.

Saucen hældes over fisken.

Dækkes med folie og kommes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn.
Efter 25 minutter tages fadet ud, rejerne drysses over, og det får 5 minutter mere.

Persillen drysses over ved serveringen.

Tips:

Kan varieres med: Blåmuslinger, jomfruhummer, krebs, kammuslinger og andet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 54663 gange,
og udskrevet 726 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18178 (4328 kcal)
KJ pr. Pers. 4544 (1082 kcal)
Vægt ialt 3696 gram
Vægt pr. Pers. 924 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 491 KJ (117 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

lonesj  -  2009-12-02 13:01:46
Smager så englene synger. Fantastisk lækkert. Kan med fordel tilsættes porrer sammen med løgene.