|
1 | stk. | hel røget medister1 stk. hel røget medister | 20 | | kartofler i alm. str.20 kartofler i alm. str. | 1 | | løg1 løg | 25 | g. | stegemargarine25 g. stegemargarine | 100 | g. | ærter & majs100 g. ærter & majs | 1 | | lille ds. tomatpuré1 lille ds. tomatpuré | 1 | tsk. | sød paprika1 tsk. sød paprika | 2 | dl. | grøntsagsbouillon2 dl. grøntsagsbouillon | 1 | dl. | kaffefløde 18%1 dl. kaffefløde 18% | | | Majsmel sovsejævner Majsmel sovsejævner | | | Salt Salt | | | peber peber | 1 | | knsp. cayennepeber1 knsp. cayennepeber | | | Persille Persille | | | |
| |
Kartoflerne skrælles og koges ca. 20 minutter i letsaltet vand.
Når de er afkølede, skiveskæres de og lægges klar til senere.
Hak løget i tern, og svits det i en sauterpande sammen med den røgede medister, der er skåret i 5-10 mm tykke skiver.
Sørg for at medisteren bliver let branket, men undgå at forkulle løg og bacon.
Tilsæt stegemargarinen og hæld så skivekartoflerne ved, inden smørret bruser helt af.
Det hele vendes nu i ca. 5-10 minutter, så kartoflerne får lidt skorpe.
Tilsæt bouillon, fløde, tomatpuré og de resterende krydderier bortset fra persillen.
Tilsæt majs og ærter.
Sørg for at vende hele indholdet godt sammen, så der ikke opstår koncentrerede mængder af f.eks. puréen.
Retten skal herefter blot op at koge, så at der kan tilsættes en smule majsstivelse, og inden retten serveres, drysses der gavmildt med frisk hakket persille.
Tips:
Da det er biksemad med et islæt af svensk pølseret, har du uanede variationsmuligheder efter temperament.
Prøv med perleløg, eller udelad væderne samt tomatpuréen, og brug i stedet kødrester fra dagen inden sammen med den røgede medister, så det bliver mere som rigtig biksemad.
Til det formål råsteger jeg kartoffelskiverne, men så tager det næsten ½ time at stege dem gode, og så må løg og bacon først tilsættes efter ca. 20 minutter.
Server evt. spejlæg, rødbeder, groft brød, diverse ketchup, engelsk sovs osv. til.
Purløg er også rigtigt godt.
|