Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bollemælk

Bollemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Hovedingrediens : -

HøjtidHvide Tirsdag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bollemælk, billede 4 Bollemælk, billede 1 Bollemælk, billede 2 Bollemælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
  mel/brød eller kartoffelmelsboller
   
Opskrift:
2 liter mælk varmes på komfuret, et par kanelstænger eller fintrevet citronskal tilsættes. Når mælken koger tilsættes mel/brød/kartoffelmelsbollerne.

2 æggeblommer piskes i en suppeterrin sammen med lidt fløde. Bollemælken hældes kogende over i terrinen, imens der røres rask i bollemælken, som tilsmages med lidt salt.

Retten er klar til servering. Stødt kanel og sukker bydes til bollemælken.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)

Opskriften er vist 75377 gange,
og udskrevet 476 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6494 (1546 kcal)
KJ pr. Pers. 1623 (386 kcal)
Vægt ialt 2180 gram
Vægt pr. Pers. 545 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 297 KJ (70 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 4.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2012-02-14 08:08:45
Se opskrift på trilleboller Her

VED  -  2011-03-07 11:23:48
kan ikke finde kartoffelmelsboller opskrift nogen steder... burde det ikke medfølge ???

Arne Marthedal  -  2010-02-15 08:37:46
Det er kun os gamle, der kender den ret, og der er nok heller ikke mange, der faster mere - ser det ud til!!!

Per  -  2010-01-31 00:37:53
På billedet har vi brugt brødboller også kaldet trilleboller, søg opskrift her på siden.

  -  2010-01-18 14:39:28
Tirsdag efter fastelavn blev overalt kaldt hvide tirsdag. Den dag spiste man varm mælk og æggesøbe med hvedebrød eller -boller ("bollemælk"). Navnet, hvide tirsdag kommer af, at den dag brugte man hvidt mel. Til daglig bagte man jo med det mørke rugmel.

Først om onsdagen begyndte selve fasten. Der skulle alle møde op i kirken med aske i hår og ansigt. Skikken ændredes til, at præsten dyppede sin finger i asken og tegnede et kors i panden på hver enkelt kirkegænger, mens han mumlede: "Menneske, du er kun aske". Det skulle være med til at gøre menneskene ydmyge og fromme i fastetiden. Askekorset blev afskaffet ved reformationen, men navnet askeonsdag er bevaret.

Fastelavnsugens sidste dage blev blot kaldt for torsdag, fredag, lørdag i hvedebrødsugen. At disse dage ikke havde specielle navne kan skyldes, at den rigtige festtid nu var forbi.