tørt gammelt franskbrød200 g. tørt gammelt franskbrød
2
æg2 æg
1
spsk.
Hvedemel1 spsk. Hvedemel
1.5
tsk.
Salt1.5 tsk. Salt
0.5
tsk.
Sukker0.5 tsk. Sukker
40
g.
smeltet smør40 g. smeltet smør
2-4
spsk.
Suppe2-4 spsk. Suppe
1
knsp.
Kanel1 knsp. Kanel
Opskrift:
Brødet afskorpes og rives på et rivejern.
Dejen rørs sammen af brød, æg, mel, salt, sukker, kanel, smeltet fedtstof og så meget suppe at dejen bliver fast og sammenhængende.
Dejen trilles til en pølse, skæres ud og trilles til boller, lidt større end hasselnødder.
Trilleboller skal være kuglerunde.
Bollerne sættes på den let kogende suppe og koger i 3-5 minutter.
Tips:
Er tiltænkt brug i bollemælk som er en varm mælkeret som serveredes hvide tirsdag.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.9
(8 stemmer)
Opskriften er vist 29526 gange, og udskrevet 237 gange.
Kommentarer
- 2020-12-27 15:35:40 Trillebollesuppe er en lollandsk ret med klar suppe og kødboller og urter
- 2020-12-27 15:32:59 Denne opskrift er helt forkert!! MinMor har lavet trilleboller gennem et helt liv til vores familie 60 år. Min Mor lærte det af hendes Far min morfar. Der skal ikke sukker og kanel i!!!! Aldrig. Nu er det min storesøster som som er 67 år der viderefører traditionen
Randi - 2013-03-10 19:37:45 Der skal ikke kanel i brødboller. Brødboller er en gammel Sønderjyske skik. Kommes i klar suppe sammen ned kød og melboller, samt kolde risklatter med rosiner i. Risklatter er grød ris kogt med vand og tilsat rosiner.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider