Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Trilleboller - Brødboller

Trilleboller - Brødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Hovedingrediens : -

HøjtidHvide Tirsdag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Trilleboller - Brødboller, billede 4 Trilleboller - Brødboller, billede 1 Trilleboller - Brødboller, billede 2 Trilleboller - Brødboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.tørt gammelt franskbrød
2 æg
1 spsk.Hvedemel
1.5 tsk.Salt
0.5 tsk.Sukker
40 g.smeltet smør
2-4 spsk.Suppe
1 knsp.Kanel
 
Opskrift:
Brødet afskorpes og rives på et rivejern. Dejen rørs sammen af brød, æg, mel, salt, sukker, kanel, smeltet fedtstof og så meget suppe at dejen bliver fast og sammenhængende.

Dejen trilles til en pølse, skæres ud og trilles til boller, lidt større end hasselnødder. Trilleboller skal være kuglerunde.

Bollerne sættes på den let kogende suppe og koger i 3-5 minutter.

Tips:

Er tiltænkt brug i bollemælk som er en varm mælkeret som serveredes hvide tirsdag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (7 stemmer)

Opskriften er vist 27216 gange,
og udskrevet 204 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Randi  -  2013-03-10 19:37:45
Der skal ikke kanel i brødboller. Brødboller er en gammel Sønderjyske skik. Kommes i klar suppe sammen ned kød og melboller, samt kolde risklatter med rosiner i. Risklatter er grød ris kogt med vand og tilsat rosiner.