Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Trilleboller - Brødboller

Trilleboller - Brødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Højtid: Hvide Tirsdag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Trilleboller - Brødboller, billede 4 Trilleboller - Brødboller, billede 1 Trilleboller - Brødboller, billede 2 Trilleboller - Brødboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.tørt gammelt franskbrød
2 æg
1 spsk.Hvedemel
1.5 tsk.Salt
0.5 tsk.Sukker
40 g.smeltet smør
2-4 spsk.Suppe
1 knsp.Kanel
 


Opskrift:

Brødet afskorpes og rives på et rivejern. Dejen rørs sammen af brød, æg, mel, salt, sukker, kanel, smeltet fedtstof og så meget suppe at dejen bliver fast og sammenhængende.

Dejen trilles til en pølse, skæres ud og trilles til boller, lidt større end hasselnødder. Trilleboller skal være kuglerunde.

Bollerne sættes på den let kogende suppe og koger i 3-5 minutter.

Tips:

Er tiltænkt brug i bollemælk som er en varm mælkeret som serveredes hvide tirsdag.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 23915 gange,
og udskrevet 158 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Randi  -  2013-03-10 19:37:45
Der skal ikke kanel i brødboller. Brødboller er en gammel Sønderjyske skik. Kommes i klar suppe sammen ned kød og melboller, samt kolde risklatter med rosiner i. Risklatter er grød ris kogt med vand og tilsat rosiner.