John Prices kogte andesteg (Juleand)

John Prices kogte andesteg (Juleand), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
John Prices kogte andesteg (Juleand), billede 4 John Prices kogte andesteg (Juleand), billede 1 John Prices kogte andesteg (Juleand), billede 2 John Prices kogte andesteg (Juleand), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.and
 salt
 peber
1 stor klase druer
 rigeligt letsaltet vand
 
 Sovs:
50 g.smør
3 spsk.hvedemel
5 dl.suppe
 salt
 peber
 evt.
 
 Safranris:
50 g.smør
400 g.løg
4 dl.ris
10 dl.suppe
 safran
 salt
 peber
 
Opskrift:
Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med de skyllede, afribbede druer. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, som lige dækker. Kog anden - ja, den skal koges - under låg i ca. 1 time. Tag anden op af gryden og gem suppen, den skal bruges til sovsen og risene. Læg anden i et ovnfast fad med brystet opad, og sæt den i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn. Steg anden til den er gyldenbrun - det varer 15-20 min.


Sovs:
Smelt smørret i en gryde og rør melet i, spæd med suppen. Smag til, tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt.


Safranris:
Smelt smørret i en gryde, lad hakkede løg snurre klart heri. Rør 4 ris i og rør om til risene er klare. Tilsæt koghed suppe lidt ad gangen. Når risene er møre tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til.

Del anden i portsionsstykker og anret den på et fad sammen med druerne. Server safranrisen til.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kogt andesteg

karakterer:
Opskriften er vist 37988 gange,
og udskrevet 989 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-23 19:52:20
syntes, den bliver alt for fed, skal have længere tid i ovnen, så noget af fedtet smelter mere fra