Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kogt andesteg

Kogt andesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kogt andesteg, billede 4 Kogt andesteg, billede 1 Kogt andesteg, billede 2 Kogt andesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Klargør anden, del den i 2 halve, klip evt. rygbenet af, men læg al afpuds ned i gryden. Læg anden i en gryde og hæld så meget vand i at det dækker. Læg æblebåde og svesker i gryden (kan undlades).

Dette skal koge 1-1½ time, skum jævnligt.

Anden køler af i gryden og trækker i mindst 12 timer i køleskab gerne natten over.

Fedtet i overfladen skummes af og gemmes. Gryden med anden i bringes i kog, og simrer 5-10 minutter og tages så af varmen, og anden står og trækker for at blive varmet igennem.

Anden deles nu yderligere og lægges på en rist, smøres med andefedtet og sættes i en meget varm ovn, gerne under grill i 5-10 minutter eller til skindet er gyldent.

Suppen sies og koges ned til den ønskede smag/styrke og bruges til saucen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11391 gange,
og udskrevet 171 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17795 (4236 kcal)
KJ pr. Pers. 4448 (1059 kcal)
Vægt ialt 3208 gram
Vægt pr. Pers. 802 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 554 KJ (132 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 2.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu