Klargør anden, del den i 2 halve, klip evt. rygbenet af, men læg al afpuds ned i gryden. Læg anden i en gryde og hæld så meget vand i at det dækker. Læg æblebåde og svesker i gryden (kan undlades).
Dette skal koge 1-1½ time, skum jævnligt.
Anden køler af i gryden og trækker i mindst 12 timer i køleskab gerne natten over.
Fedtet i overfladen skummes af og gemmes. Gryden med anden i bringes i kog, og simrer 5-10 minutter og tages så af varmen, og anden står og trækker for at blive varmet igennem.
Anden deles nu yderligere og lægges på en rist, smøres med andefedtet og sættes i en meget varm ovn, gerne under grill i 5-10 minutter eller til skindet er gyldent.
Suppen sies og koges ned til den ønskede smag/styrke og bruges til saucen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 14906 gange, og udskrevet 205 gange.
Energi:
KJ total 17795 (4236 kcal)
KJ pr. Pers. 4448 (1059 kcal)
Vægt ialt 3208 gram
Vægt pr. Pers. 802 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 554 KJ (132 kcal) Protein 3.7 gram Fedt 12.3 gram Kulhydrat 2.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider