Græske jordskokker
Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Jordskokkerne skrubbes helt rene, men de skal ikke skrælles.
De lægges i kogende vand og koges netop møre, ca. 10 minutter.
Hold øje med knoldene under kogningen da de nemt koger ud.
Jordskokkerne skæres igennem på langs og lægges med den runde side opad i et lavt smurt ovnfast fad. Løgene skæres i skiver og gyldnes i lidt olie sammen med knust hvidløg og timian. Champignonerne skæres i skiver og tilsættes. Grønsagerne simrer 5 minutter. Løg og champignon fordeles over jordskokkerne. De sorte oliven lægges i fadet. Fetaosten smuldres over. Fadet sættes i en 200 grader grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Der kan serveres løskogte råris eller byg til jordskokkerne, samt selleri-rødkålssalat. |
|
Opskriften er vist 100892 gange,
og udskrevet 1843 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Leif - 2011-11-23 08:56:40 Alletiders opfrisker af græsk ferie på en sur efterårsdag. Spar ikke på olivenolien. Tip: Kog jordskoggerne i en passsende gryde (12 min.) og brug samme gryde til at riste rigelig løg, hvidløg, timian og champignon (i kvarter/ottendele) i olie. Spar endeligt ikke på oliven og feta, hvis det skal være græsk, men husk krydderi (salt/peber o.a.) inden oliven og feta. Kan sagtens stå alene eller evt. med et stykke kød til. anonym - 2010-01-19 00:08:14 Det lyder som om der mangler noget i retten, f.eks. bouillon eller fløde! Annett - 2010-01-17 08:54:39 Denne ret blev ikke vellykket hos os. Vi fulgte nøje mængdeanvisningerne og fik en tør ret, og intet dyppelse til risene. Dertil kommer, at vi fik utrolig meget luft i maven. Har efterfølgende konstateret, at jordskokker indeholder stoffet inulin, som ikke omdannes i tarmen og derfor giver luft. Olivene var det ekstra krydderi hos os, der fik risene til at glide ned. mest-noeddebo - 2009-10-25 15:56:02 et fantastisk ret , en slags grating, men vi læg ingen oliver på, dem er vi ikke helt så glad for |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne