Krebinetter med ærter og kartoffelmos

Krebinetter med ærter og kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Krebinetter med ærter og kartoffelmos, billede 4 Krebinetter med ærter og kartoffelmos, billede 1 Krebinetter med ærter og kartoffelmos, billede 2 Krebinetter med ærter og kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Krebinetter:
600 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
3 dl. Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
100 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Sky:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Kartoffelmos:
1000 gram Kartofler til mos, skrællet vægt 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Krebinetter:
Farsen formes til 4 krebinetter som vendes først i æg og dernæst i rasp. Krydres med salt og peber.

Steges i smør eller margarine 7-8 minutter på hver side, til kødsaften der kommer ud er klar.

Svits ærterne i lidt smør. Bland finthakket løg i og smag til med salt, peber og lidt sukker.

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Brun smørret hårdt og kom hakket persille i. Server straks til krebinetterne.





karakterer:
Opskriften er vist 79754 gange,
og udskrevet 8868 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16188 (3854 kcal)
KJ pr. Pers. 4047 (963 kcal)
Vægt ialt 2345 gram
Vægt pr. Pers. 586 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 690 KJ (164 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 11.3 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-03-15 02:55:09
Pragtfuld spisen. ;))

  -   2021-05-25 17:08:58
Dejlig ret 👍