Frikadeller med stuvet spinat

Frikadeller med stuvet spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Frikadeller med stuvet spinat, billede 4 Frikadeller med stuvet spinat, billede 1 Frikadeller med stuvet spinat, billede 2 Frikadeller med stuvet spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Frikadeller:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Stuvet spinat:
500 gram Helbladet spinat, frost
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
2 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Frikadeller:
Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med revet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time.

Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges.

Stuvet spinat:
Optø den frosne spinat eller brug den friske (1000 g.), skyllede spinat, hvor de groveste stilke er fjernet. Læg spinaten i en gryde og damp væden væk. Rust mælk og hvedemel til en jævning. Hæld jævningen over spinaten og lad stuvningen koge nogle minutter. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Server med kogte kartofler.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Frikadeller

karakterer:
Opskriften er vist 158292 gange,
og udskrevet 9285 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11086 (2639 kcal)
KJ pr. Pers. 2771 (659 kcal)
Vægt ialt 2774 gram
Vægt pr. Pers. 693 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 399 KJ (95 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 10.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-26 15:46:27
i stedet for mælk kan man også bruge vand, så holder de sig bedre hvis de skal ligge lidt i køleskabet (madpakken) mælk bliver hurtigt sur. ellers en fantastisk ret.

  -   2012-01-08 15:13:10
1000g spinat ..?

  -   2009-01-07 20:32:17
Dejlig nem og billig ret.