Dampet havtaskehale med smørsauteret spinat

Dampet havtaskehale med smørsauteret spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaske

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Dampet havtaskehale med smørsauteret spinat, billede 4 Dampet havtaskehale med smørsauteret spinat, billede 1 Dampet havtaskehale med smørsauteret spinat, billede 2 Dampet havtaskehale med smørsauteret spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.havtaskehale
2 dl.hvidvin
6 dl.vand
6 peberkorn
2 laurbærblad
1 tsk.salt
 
 Smørsauteret spinat:
500 g.babyspinat
25-50 g.smør
 salt
 peber
 
 Risotto:
1 spsk.olivenolie
2 løg (finthakkede)
0.5 bladselleri (finthakket)
 Salt
 
2 fedhvidløg
400 g.ris
 
1 dl.hvidvin
8 dl.hønsebouillon
 
70 g.smør
80-100 g.parmesanost
 
 Beurre Blanc:
3 spsk.eddike
3 dl.tør hvidvin
3 spsk.finthakkede skalotteløg
 
250 g.usaltet smør
 salt
 friskkværnet hvid peber
 
Opskrift:
Lav kogelagen ved at hælde hvidvin, vand, peberkorn, laurbærblade og salt i gryde og bring det i kog. Damp fisken i kogelagen under låg i ca. 20 minutter og tag den op. frigør fiskekødet fra benet og skær det i 8 stykker. læg fiskestykkerne på et fad og hold dem varme under stanniol.

Smørsauteret spinat:
Spinaten skylles grundigt. Smøret smeltes i en pande eller gryde og spinaten vendes hurtigt heri. Krydres med salt og peber inden servering.

Risotto:
Opvarm olien på en pande og tilsæt løg, bladselleri og lidt salt og svits i ca. 3 min. Tilsæt derefter hvidløg og ris og skru ned for varmen. Der røres konstant og risen begynder at stege, og bliver efter 2-3 minutter nærmest gennemsigtig. Tilsæt hvidvin under stadig konstant omrøring. Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld bouillon og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld bouillon og dette forsættes indtil der ikke er mere bouillon. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere. Herefter tages risen af varmen og smør og paramasan blandes i.

Beurre Blanc:
Vinaigre, hvidvin og skalotteløg kommes i en lille gryde og lad det hele koge godt igennem uden at tage farve til der kun er ca. 1/3 tilbage. Tag gryden fra varmen. Pisk et par klumper koldt smør i gryden, og når disse er blevet bløde, kommes en lille ekstra klump smør i og der piskes videre med piskeris. Gryden sættes nu over meget svag varme, mens man stadig pisker, hvorefter resten af smørret i små klumper kommes i, efterhånden som de foregående stykker er blevet cremeagtige. Saucen skal være tyk og elfenbensfarvet ligesom hollandaise. Gryden tages fra varmen, så snart alle smørklumperne er pisket i saucen, og der piskes endnu et øjeblik. Saucen smages til med salt og friskkværnet peber og sies over i en godt opvarmet skål og serveres.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto

karakterer:
Opskriften er vist 27660 gange,
og udskrevet 374 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu