Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gullash

Gullash, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Gullash, billede 4 Gullash, billede 1 Gullash, billede 2 Gullash, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørbolle:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
100 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
Opskrift:
Kødet skæres i tern på ca. 2x2 cm. Løget skæres i grove tern. Smør smeltes i en gryde, kød og løg brunes heri.

Tilsæt gulerødder i grove tern, tomatpure, paprika, salt og peber. Hæld vand på så det dækker. Bring gryden i kog og simrer retten til kødet er mørt, 1-1½ time.

Rør en melbolle af smør og mel og tilsæt lidt af gangen til saucen er tilpas jævnet. Tilsæt champignon i skiver og kog retten godt igennem.

Serveres med kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (161 stemmer)

Opskriften er vist 676038 gange,
og udskrevet 9541 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6964 (1658 kcal)
KJ pr. Pers. 1741 (414 kcal)
Vægt ialt 1303 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 534 KJ (127 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 5.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hanne Hansen  -  2019-12-23 18:34:47
Det smager rigtigt godt. Den er nem at følge

Gitte  -  2019-12-22 16:33:31
Det er bare mums. Rister lige cheampinone lidt først så er det mammam. M

Flemming.   -  2019-09-25 17:14:49
Hvor meget vand skal der i???

Lone  -  2019-01-11 09:21:29
Smager lækkert, min kartoffelmos, er lavet på kartofler, knoldselleri, og gulerødder, med lidt fløde, smør og salt, det er mums

Hakon Petersen   -  2018-02-24 10:43:51
Smager utroligt godt....hvis man lige kommer laurbærblade i og lidt fløde

Helle Thomsen  -  2018-01-25 16:02:41
Hvad skal der ske med champignon’erne?

Sonja M.  -  2016-07-25 14:13:02
Super opskrift. Valgte dog at tilsætte blomkål og gulerødder det sidste kvarter af tilberedningstid.

Martin  -  2016-03-12 17:54:53
Fantastisk

Lars Hansen  -  2016-03-08 18:18:58
Smager godt men brug et lauerblad også så er det nam nam

Charlotte  -  2015-11-05 18:37:46
Nem ret, dog for sød for min smag. Måske skulle gulerødderne først tilsættes langt senere.

  -  2015-09-16 11:56:49
jeg vil nok vente med at komme gulerødder i til ca der er 15 min tilbage for at bevare lidt bid i

Rasmus  -  2015-06-25 19:03:41
Ganske god og nem ret, man kan dog tilsætte perleløg og et halvt fed hvidløg for at give lidt kant.

Filuca  -  2013-07-12 19:15:24
har prøvet den med og uden fløde og ja begge to smager bare godt. jeg bruger dog dobbelt paprika og pure.. og basmati ris. men det er jo smag og behag :)ka varmt anbefales.. nom nom nom ^^

filuca  -  2013-06-29 12:33:30
glæder mig til at prøve :) lyder bare nom nom nom :)

Per  -  2013-02-03 14:34:58
På billedet har vi vist brugt asier

Shc  -  2013-01-26 12:09:25
Dejlig ret. Hvad bruger du som surt?

Manden  -  2012-09-15 08:19:26
Tilsæt piskefløde så er det helt perfekt

Bettina 1965  -  2012-02-04 11:24:26
Ikke så meget at sige om denne opskrift, andent end : DEN SMAGER BARE SUPER GODT. MUMMMS. Den er nem at lave, kan stå og passe sig selv og de fleste elsker denne ret. :)