Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mørbrad i baconsvøb

Mørbrad i baconsvøb, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :


Mørbrad i baconsvøb, billede 4 Mørbrad i baconsvøb, billede 1 Mørbrad i baconsvøb, billede 2 Mørbrad i baconsvøb, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 kviste Timian, frisk
700 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
300 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 laurbærblade
   


Opskrift:

Til 4 pers. skal der bruges 2 små svinemørbrader på ca. 350 gram.

Bladene af 2 kviste timian hakkes fint. Drys lidt salt, peber og den hakkede timian på mørbraderne.

Halvdelen af baconskiverne lægges som tagsten ved siden af hinanden, og den ene mørbrad rulles ind i dem. Gør på samme måde med resten af baconskiverne og den anden mørbrad.

Olien varmes op på en stor pande, og mørbraderne brunes godt på alle sider ved stærk varme. Tag dem af panden og læg dem i en bradepande. Kog panden af med hvidvin. Laurbærblade og 3 kviste timian tilsættes. Det hele hældes i bradepanden til mørbraderne.

Steg mørbraderne i den forvarmede ovn ved 200 grader (varmluft 180 grader) på 2. rille fra neden i 15-17 minutter. Tag dem så op af bradepanden og lad dem hvilke i 5 minutter, pakket ind i alufolie.

Hæld stegeskyen gennem en si og giv den et opkog.

Server mørbraderne skåret i skiver med stegeskyen til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (23 stemmer)

Opskriften er vist 254442 gange,
og udskrevet 2782 gange.


Energi:
KJ total 8326 (1982 kcal)
KJ pr. Pers. 2081 (495 kcal)
Vægt ialt 1228 gram
Vægt pr. Pers. 307 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 678 KJ (161 kcal)
Protein 15.9 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 0.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ole  -  2015-10-30 11:36:00
Rigtig lækkert at grille mørbraden. Prøv at brune den ved fuld skrald i 1 min. på 4 sider. Steg den herefter færdig ved laveste blus i 3-4 min. på 4 sider. Ved 3 min. på hver side bliver den lyserød og ved 4 min. gennemstegt. Udført masser af gange på Weber Q300.


Helmersen   -  2015-10-24 19:07:02
Spild af godt kød når det kun er i ovnen i så kort tid. Det var råt indeni. Useriøs opskrift.


  -  2015-09-13 15:20:45
Husk svinekød skal gennemsteges; 65-70˚ kernetemperatur.


Per  -  2013-01-14 19:45:42
På billedet har vi serveret fyldte bagte kartofler, og vi har jævnet stegeskyen let med hvedemel.


birkbak  -  2009-07-16 16:46:58
har lavet den uden at brune mørbrad først, den skal bare have lidt længere tid i ovnen, men rigtig lækkert og så med flødekartofler og salat lækkert.


birkbak  -  2009-06-26 16:10:28
er det nødvendigt at brune mørbraden først, kan de ikke lægges direkte i ovnen