Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Stegte sild med kogte kartofler og persillesovs

Stegte sild med kogte kartofler og persillesovs , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : SildeFisk

SildUkendt oprindelseslandKilde : Fiskeopskrift.dk

Indsendt :


Stegte sild med kogte kartofler og persillesovs , billede 4 Stegte sild med kogte kartofler og persillesovs , billede 1 Stegte sild med kogte kartofler og persillesovs , billede 2 Stegte sild med kogte kartofler og persillesovs , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Sildefilet
Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Persillesovs:
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Skyl sildefileterne under rindende koldt vand. Fjern evt. ben. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Bland melet med groft salt og friskkværnet peber. Vend sildefileterne i.

Varm nu smør og olie på en pande godt op. Rør i blandingen. Steg sildefileterne ved middelstærk varme i 4 minutter på hver side.

Kog kartoflerne, gem kogevandet.

Til persillesovsen smelter du 2 spsk smør i en gryde, og pisker melet i. Tilsæt først kartoffelvandet, derefter mælken og så fløden. Altsammen gradvist og under omrøring. Lad sovsen småsimre 5 minutter.

Tilsæt den hakkede persille og sukkeret. Rør det sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server retten med de stegte sild, kartoflerne og persillesovsen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (12 stemmer)

Opskriften er vist 58360 gange,
og udskrevet 1147 gange.


Energi:
KJ total 15354 (3655 kcal)
KJ pr. Pers. 3838 (913 kcal)
Vægt ialt 2603 gram
Vægt pr. Pers. 650 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 589 KJ (140 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Grethe K.  -  2009-07-20 14:08:42
Sild er altid godt, og denne opskrift er evig aktuel. En klasiker alle skal have lov til at smage.