Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gammeldags rullesteg med svesker

Gammeldags rullesteg med svesker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Gammeldags rullesteg med svesker, billede 4 Gammeldags rullesteg med svesker, billede 1 Gammeldags rullesteg med svesker, billede 2 Gammeldags rullesteg med svesker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Svinebryst. slag. rullesteg
200 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 laurbærblade
Lidt Timian, frisk
   
  Sauce:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Svinebrystet eller Slaget som det hedder i fagsprog skal bruges til rullesteg. Det er samme stykke af grisen som også bruges til rullepølse. Det er sikkert nødvendigt at få slagteren til at skære stykket ud. Få også skåret sværen af med det samme, så er du selv fri for at bakse med det.

Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og sveskerne bredes ud over stykket. Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres).

Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl vand ved, timian, salvie eller rosmarin. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør.

Stegen tages op, og mel drysses over skyen, det står lidt indtil melet er opsuget. Skyen piskes godt igennem og bringes atter i kog. Farves med kulør og smages til med salt og peber, spædes evt. op med piskefløde. Saucen sigtes og er klar til servering.

Serveres med kogte kartofler og surt eller rødkål.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (39 stemmer)

Opskriften er vist 154443 gange,
og udskrevet 2051 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20948 (4987 kcal)
KJ pr. Pers. 3491 (831 kcal)
Vægt ialt 2232 gram
Vægt pr. Pers. 372 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 938 KJ (223 kcal)
Protein 16.6 gram
Fedt 15.0 gram
Kulhydrat 6.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Tina Momse  -  2018-02-05 17:18:09
Hvis den steges i ovnen hvad så med sauce? Og bruger du traditionel tilbehør?

Nuka Bjørn  -  2016-10-04 13:41:37
En rigtig god idè med at stege rullested i ovn. kødet bliver mørt og gennemstegt når den steges intervalt, dvs. 30 min. i ovn - 180 grader celsius, 15 min hvil udenfor ovn og 45 min. i ovn - 180 grader celsius, 15 min hvil udenfor ovn og endelig 30 min. i ovn - 200 grader celsius.

den gode mad  -  2016-01-29 12:41:03
fantastisk ret

hieronymus  -  2015-06-14 00:29:10
God gammeldags ret!