Svinebrystet eller Slaget som det hedder i fagsprog skal bruges til rullesteg. Det er samme stykke af grisen som også bruges til rullepølse. Det er sikkert nødvendigt at få slagteren til at skære stykket ud. Få også skåret sværen af med det samme, så er du selv fri for at bakse med det.
Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og sveskerne bredes ud over stykket. Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres).
Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl vand ved, timian, salvie eller rosmarin. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør.
Stegen tages op, og mel drysses over skyen, det står lidt indtil melet er opsuget.
Skyen piskes godt igennem og bringes atter i kog.
Farves med kulør og smages til med salt og peber, spædes evt. op med piskefløde.
Saucen sigtes og er klar til servering.
Serveres med kogte kartofler og surt eller rødkål.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(39 stemmer)
Opskriften er vist 154443 gange, og udskrevet 2051 gange.
Energi:
KJ total 20948 (4987 kcal)
KJ pr. Pers. 3491 (831 kcal)
Vægt ialt 2232 gram
Vægt pr. Pers. 372 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 938 KJ (223 kcal) Protein 16.6 gram Fedt 15.0 gram Kulhydrat 6.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Tina Momse - 2018-02-05 17:18:09 Hvis den steges i ovnen hvad så med sauce? Og bruger du traditionel tilbehør?
Nuka Bjørn - 2016-10-04 13:41:37 En rigtig god idè med at stege rullested i ovn. kødet bliver mørt og gennemstegt når den steges intervalt, dvs. 30 min. i ovn - 180 grader celsius, 15 min hvil udenfor ovn og 45 min. i ovn - 180 grader celsius, 15 min hvil udenfor ovn og endelig 30 min. i ovn - 200 grader celsius.
den gode mad - 2016-01-29 12:41:03 fantastisk ret
hieronymus - 2015-06-14 00:29:10 God gammeldags ret!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider