Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gammeldags rullesteg med svesker

Gammeldags rullesteg med svesker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :

Gammeldags rullesteg med svesker, billede 4 Gammeldags rullesteg med svesker, billede 1 Gammeldags rullesteg med svesker, billede 2 Gammeldags rullesteg med svesker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.svinebryst (slaget)
200 g.svesker uden sten
 Salt
 peber
1 spsk.smør
2 laurbærblade
 Lidt timian/ salvie/ rosmarin
2 små løg
 
 Sauce:
2-3 spsk.hvedemel
 kulør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Svinebrystet eller Slaget som det hedder i fagsprog skal bruges til rullesteg. Det er samme stykke af grisen som også bruges til rullepølse. Det er sikkert nødvendigt at få slagteren til at skære stykket ud. Få også skåret sværen af med det samme, så er du selv fri for at bakse med det.

Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og sveskerne bredes ud over stykket. Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres).

Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl vand ved, krydderurter og et par små pillede løg. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør.

Stegen tages op, og mel drysses over skyen, det står lidt indtil melet er opsuget. Skyen piskes godt igennem og bringes atter i kog. Farves med kulør og smages til med salt og peber, spædes evt. op med piskefløde. Saucen sigtes og er klar til servering.

Serveres med kogte kartofler og surt eller rødkål.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (35 stemmer)

Opskriften er vist 126667 gange,
og udskrevet 1829 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tina Momse  -  2018-02-05 17:18:09
Hvis den steges i ovnen hvad så med sauce? Og bruger du traditionel tilbehør?


Nuka Bjørn  -  2016-10-04 13:41:37
En rigtig god idè med at stege rullested i ovn. kødet bliver mørt og gennemstegt når den steges intervalt, dvs. 30 min. i ovn - 180 grader celsius, 15 min hvil udenfor ovn og 45 min. i ovn - 180 grader celsius, 15 min hvil udenfor ovn og endelig 30 min. i ovn - 200 grader celsius.


den gode mad  -  2016-01-29 12:41:03
fantastisk ret


hieronymus  -  2015-06-14 00:29:10
God gammeldags ret!