Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grove pølsehorn, de bedste

Grove pølsehorn, de bedste, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 32 stk.
FrokostRet : Frokost - Pølsehorn

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maja

Indsendt :


Grove pølsehorn, de bedste, billede 4 Grove pølsehorn, de bedste, billede 1 Grove pølsehorn, de bedste, billede 2 Grove pølsehorn, de bedste, billede 3
Fotograf: Maja  

Ingredienser:
6 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
120 gram 5-korns blanding 5-korns blanding består af:
Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
17 Pølser
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Gryde 1:
Lun mælken og smuldr gæren deri til den er jævnet med mælken. Tilsæt salt, sukker, æg, 200 g. hvedemel, grahamsmel og havregryn med mælken og gæret.

Gryde 2:
Smelt smørret og kom 700 g. hvedemel i. Held de 2 blandinger sammen og ælt dejen godt igennem. Evt. tilsættes de sidste 100 g. hvedemel efter behov og lidt til bordet når det æltes. Dejen skal være glat og smidig.

Lad dejen hæve 1 time. Gerne 2-3 timer for en mere luftig pølsehorn.

Herefter deles dejen i 4 lige store stykker. Hver stykke rulles ud til en stor rund cirkel, gerne meget tynd hvis det kan lade sig gøre, hvorefter den skæres i små "pizza-stykker" i 8 stk pr. klump dej.

Efter ønske, kan man komme ketchup på den brede ende og ligge pølsen oven på og begynde at rulle den ind mod midten. Inden man ruller ind mod midten, kan man lukke enderne med dejen om pølsens ende inden man ruller indad, for at lukke for evt. overskydende ketchup.

Pølsehorn lægges på bagepapir og pensles med et sammenpisket æg for at give den en flot gylden farve. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Tips:

Godt med groft, så man holder sig mæt længere tid. Velegnet til festival eller en længere tur hjemmefra, eller madpakken om man vil...







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (37 stemmer)

Opskriften er vist 98742 gange,
og udskrevet 2559 gange.


Energi:
KJ total 29175 (6946 kcal)
KJ pr. stk. 911 (217 kcal)
Vægt ialt 2396 gram
Vægt pr. stk. 74 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1217 KJ (289 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 10.6 gram
Kulhydrat 42.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hannah  -  2013-04-28 17:30:01
Er i gang med at bage dem, og kom så til at tænke på, om de mund er fryseegnede? Da det jo er en forholdsvis stor portion, og de måske hurtig bliver tørre?:-)


Freja 10-11-99  -  2012-10-09 18:58:03
Super gode Pølsehorn ;) hele familien elsker dem og de er helt vildt gode og flotte. (godt med groft) ;)


Maria  -  2012-03-21 17:42:22
når i bytter smøret ud med tykmælk eller ymer. Hvor meget tykmælk eller ymer bruger i så?


Kath  -  2012-01-12 12:50:38
Jeg synes også de er super gode. Dog blev jeg en smule forvirret over 5-kornsblandningen. Men rigtig rigtig gode grove pølsehorn! Lækkert!


Peter  -  2011-10-02 15:10:42
de er meget grove men de kan godt spises


Christian  -  2010-12-17 11:39:34
Hej alle. Jeg er ikke lige så ferm i et køkken, men har et spgm. til opskriften. Hvorfor bytter man smøret ud med tykmælk eller Ymer Naturel? Er det for at gøre det mere sundt? Glædelig jul Mvh Christian.


Mig  -  2010-10-19 18:38:10
Jeg havde ikke lige fanget det skulle i gryder, så jeg kom det faktisk bare i skålen og det er gået fint :) Overvejer at komme lidt rug eller spelt mel i næste gang, i stedet for noget af hvedemelet. Men super gode horn og boller


  -  2010-07-20 19:02:10
dejlige pølsehorn! kom cremefraich i istedet for smør der er ingen grund til de mange gryder! jeg varmede mælken, rørte gær i og så cremefraich, og se alle de tørre ingredienser!


Rene  -  2010-02-28 14:05:36
De er bare så fantastiske med både ketchup & sennep i.... MUMS


Sus  -  2009-09-09 14:59:51
Besværlig opskrift. Jeg synes mængden er for stor, så dejen er besværlig at have med at gøre og få æltet ordentlig. Og så med 2 gryder. Jeg endte så op med at bruge 3 gryder. 1 lille til 5korn og 2 større som beskrevet i opskriften. 2 en skål til at veje af i, da gryderne er for tunge til at vægten kunne veje både gryde + melets vægt. Ville ønske jeg havde valgt en anden opskrift.


Louise  -  2009-08-05 11:04:33
Super gode. Jeg kom lidt rugmel i dejen. Så bliver de lidt mere grøve. Mmm...Mmm...


Kat  -  2009-07-08 18:49:16
Brugte også tykmælk i stedet for smør, og så puttede jeg groft salt på toppen, de blev bare super lækre.


Maja  -  2009-05-24 20:19:55
5-kornsblanding er kerner. Der er 5 forskellige kerner i en mixpose. Man kan købe dem næsten alle steder. Det er med til at gøre dem grove og langtidsmættende. De kan godt laves uden blandingen, hvis man vil have dem mindre grove.


  -  2009-05-02 17:20:31
hvad er 5-korns-blanding???


Andreas  -  2009-01-15 21:14:17
Mums filibabba de smager godt... og super nemme at lave...


Sanne Wittrup  -  2008-11-05 14:30:59
Rigtige gode pølsehorn. Havde dog ikke lige noget havregryn OG skiftede smøret ud med ymer naturel, men det gjorde dem rigtig gode :)Super ide med 5korns blandingen. For mæthedens skyld, kan man smide et par kogte kartofler i fra aftenen før. Smages ikke, men mætter godt.


Bager  -  2008-10-22 09:45:14
Husk at 5-kornblandingen skal koges eller stå i blød inden brug. Det giver bløde kerner.


helle  -  2008-10-10 13:23:08
Hvorfor 17 pølser når der kun bliver 32 stk. og hvor kommer 5 kors blandingen ind?


ulla  -  2008-09-21 14:35:10
Husk 5-korns-blandingen


bageren.  -  2008-09-18 10:49:57
De er bare supergode, rigtig godt med det 5 kornsblanding. og meget mættende. på den gode måde (: og rigtig nemme og lave. kan helt klart anbefales. MUMS