Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Annes grove pølsehorn

Annes grove pølsehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
FrokostRet : Frokost - Pølsehorn

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anne

Indsendt :


Annes grove pølsehorn, billede 4 Annes grove pølsehorn, billede 1 Annes grove pølsehorn, billede 2 Annes grove pølsehorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Fuldkornshvedemel
100 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
20 Wienerpølse (bayersk pølse) En wienerpølse vejer ca. 60 gram stykket.
   


Opskrift:

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg samt fuldkornsmel, rugmel, grahamsmel og havregryn. Smuldr smøret i næsten alt melet og kom det i den anden blanding. Ælt dejen godt igennem og tilsæt resten af melet, hvis det er nødvendigt. Dejen skal være glat og smidig.

Dejen skal hæve i 1 time.

Herefter deles dejen i 4 lige store stykker. Hver stykke rulles ud til en stor rund cirkel. Herefter skæres hver cirkel i enten 5 store eller 10 små "lagkage-stykker" dvs. i trekanter. Der kommes ketchup på i den brede ende og dejen rulles rundt om pølsen fra den brede ende og ind mod midten. Læg pølsehornene på slippen og pensl dem med 1 sammenpisket æg. lad dem efterhæve i 30 min.

Bages herefter i ca. 25 min (for de store) eller 15 (for de små) ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Hvis man ønsker den almindelig klassiske dej, kan alt det grove mel erstattes af almindelig hvedemel. Den opskrift mætter meget og er derfor et godt supplement til madpakken.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pølsehorn



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (76 stemmer)

Opskriften er vist 228559 gange,
og udskrevet 5886 gange.


Energi:
KJ total 39353 (9369 kcal)
KJ pr. stk. 1967 (468 kcal)
Vægt ialt 3476 gram
Vægt pr. stk. 173 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1132 KJ (269 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 14.0 gram
Kulhydrat 27.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

SilasBL  -  2015-03-23 16:07:06
Man kan sagtens bruge mere at "det grovere mel":) Jeg brugte kun 300 g. hvedemel, og brugte så 75 g. i stedet for 50 g. af de fire andre.


Kasper Simonsen  -  2014-09-18 20:10:58
Pølserne kan med fordel stikkes med en gaffel inden de rulles ind i dejen, så sprækker de ikke så voldsomt.


Sandie  -  2014-06-20 13:03:33
Jeg har bagt disse pølsehorn og de lykkedes hver gang. Denne gang erstattede jeg smøret med 2,5 olie og det bliver de lige så fine af. Dejen er super lækker at arbejde med og hæver stor og flot. Jeg har lige prøvet at bruge opskriften til pizzasnegle og det fungerer også rigtig godt. Her brugte jeg 1,5 pk. skinkestrimler, 1 dåse hk. tomater lunet i en gryde med oregano, salt, peber, løg og hvidløg (kan med fordel blendes) og ca. 200 g. revet ost.


Pabst  -  2014-02-13 15:46:44
Virkelige gode, selv kæresten er vilde med dem..


Christina  -  2013-06-04 13:47:29
Jeg brugte halvt sød- og halvt skummetmælk. Smager stadig godt ;-) Havde ikke flere æg, så penslede med mælk og nogle med vand, men de får ikke samme lækre skorpe som med æg.


Christina  -  2013-06-04 13:44:01
Kan de fryses???? Har lavet 50 til skolen, men der er lukket i morgen....skal de bare i køleskab eller i tætlukkede bøtter?? Smager super godt!! :-)


  -  2013-01-17 15:12:48
Kan man bruge en mindre fed mælk?


Line  -  2012-04-10 09:26:43
Rigtig god opskrift- bestemt ikke sidste gang jeg bager dem:)


Mette  -  2012-03-22 08:53:03
Det er simpelthen de bedste pølsehorn jeg har smagt. Der er mad i dem, det er ikke nogen man kan spise mange af. Selv min søn der er til hvidt brød, var vild med dem. Tak for en go opskrift.


Maria  -  2012-02-10 11:50:06
Utrolig lækre! Bagte første portion igår, og er allerede igang igen!


Annika  -  2012-02-07 16:27:34
Disse pølsehorn er de bedste jeg noglensinde har prøvet mig med, og det er en hel del :D Jeg har så gjort noget ekstra ud af indpakningen, og pakket dem ind, som man kan få dem på de fleste tankstationer.. Mums!


Studenten  -  2012-01-31 19:51:06
De er super super lækre og geniale til madpakke og så er det skønt at spare penge ved at bage selv og især når de smager så meget bedre end pølsehorn man kan købe!


Miig 16,48  -  2011-08-27 16:47:42
Skal til at bage dem og glæder mig til at smage dem sammen med en masse ketchup :-)


Anna  -  2011-08-10 14:46:17
Jeg byttede de 200 g smør ud med: 100 g flydende magarine og 100 g creme fraiche... det ser ikke ud som om det har ødelagt dem i hvert fald :D


Marianne  -  2011-07-29 12:58:26
Super gode!


Tina  -  2011-05-22 18:55:57
Mmmmh, super lækker opskrift!! Dejlig luftig dej. Jeg brugte ikke ketchup og brødene er slet ikke tørre af den grund!


  -  2011-05-15 13:23:26
fantastiske pølsehorn! Rigtig bløde og lækre, jeg puttede dog lidt mere hvedemel i, da dejen var lidt for fedtet!


Maria  -  2011-02-02 22:17:14
Det ér en rigtig god opskrift som brugt flere gang. Men efter min mening er der lige lovlig meget smør i dejen, hvis pølsehornene skal i madpakken. Jeg har brugt har par spiseskefulde smagsneutral olie i stedet og det har været fint. Men det er jo smag og behag:-)


Hejsa ha en for sat god dag:)  -  2011-01-18 13:41:22
Hejsa:) Je syntes de er sådan ok gode men jeg har ikke smagt dem :)


Lisbeth  -  2010-10-17 18:56:21
Super gode pølsehorn! Har lige lavet en halv portion med kyllingepølser. Brugte ingen kagerulle, men pakkede blot pølserne ind i dejen. Penslede dem med mælk og gav dem et drys havregryn. Efter 20-22 min i ovnen var de helt perfekte!


Marianne :o)  -  2010-07-25 18:39:53
Super gode pølsehorn!


ULLA  -  2010-06-25 12:07:38
GLASUR MED COLA.. LYDER SPÆNDENE. MEN SKU DA IKKE PÅ ET PØLSEHORN..


sukkerfar  -  2010-06-20 13:43:59
pølsedejen her er en go lækkerbisken. børnebørnene ELSKER dem som skidt fra en spædekalv! jeg vil dog foreslå at bage dem 50 min. på grillen øverst i ovnen. det giver dem en dejlig sprød skorpe. overtræk evt. med glasur. opskrift ( på glasur) 250 g. flormelis. 250 ml. cola. det giver dem et et lille frisk pust! held og lykke med dem! - de går som varm brød!


Mie   -  2010-06-10 09:23:49
Rigtig gode og en lækker dej at arbejde med... jeg havde dog ikke helt nok dej til de 15 pølser som jeg havde, måske fordi jeg havde skåret dem i 3 stykker.


Per  -  2010-06-05 14:36:49
Når man deler en cirkel er det nemmest at dele i 4 eller 8, og der var rigelig dej til 4x8 hele pølser efter min mening. Vi lavede boller ud af noget af dejen og de blev nogle af de bedste boller jeg har bagt.


Mette  -  2010-06-03 19:57:26
Mums siger jeg bare :) Brugte dog A38 i stedet for smør. Og gav dem et drys groft salt på toppen efter penslingen. De er bare rigtig gode og nemme at lave.


Anja  -  2010-03-22 20:29:45
Rigtig dejlig dej at arbejde med og ingen problemer med at rulle ud. Dejen bliver dejlig og luftig når den er færdig og det er helt perfekt. Både børnene og manden var meget begejstret og det er ikke sidste gang vi laver dem:-) 10 herfra


Simon..  -  2010-02-19 17:43:30
det som om der mangler noget i opskriften?


  -  2009-10-17 11:39:26
Der står jo at du skal smuldre smøret i næsten alt melet....HVEDEMELET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Leonora  -  2009-08-01 10:09:37
Det hvedemel der står i opskriften skal det ikke i ?


Trine og Rebecca  -  2008-10-16 19:37:28
Så vidt jeg husker kan det være svært at rulle en "smørdej" ud med kagerulle. Vi gør i stedet det, at vi skærer ud som til boller, trykker dem flade, lægger pølserne på, og ruller dejen rundt om pølsen. Så lukkes pølsen fint inde, og der er ingen lukninger. Desuden bryder nogle børn sig ikke om alt for grov en dej. Derfor hakkede vi havregrynene lidt mere fint, inden de kom i dejen.


  -  2008-08-30 17:41:15
Jo, selvfølgelig. Der skal bruges 20 alm. pølser eller 40 halvede pølser.


Frederik Dam Poulsen  -  2008-06-03 11:07:26
Da jeg skulle til at bage, hvor det som om der manglede noget i opskriften.. Skal der ikke bruges pølser? :)