Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Den skønne Boller i karry ret

Den skønne Boller i karry ret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : M.B.V.

Indsendt :


Den skønne Boller i karry ret, billede 4 Den skønne Boller i karry ret, billede 1 Den skønne Boller i karry ret, billede 2 Den skønne Boller i karry ret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Karry, mild
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kogevand fra kødbollerne 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  tilbehør
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Rør Kødet med havergryn, mælk, æg, peber og salt. Rør grundigt til farsen har en passende konsistens.

Kog en gryde vand op med lidt bouillonterning.

Form bollerne med en ske og kog dem i vandet, som ikke må koge alt for krafigt. Bollerne skal have ca. 8 min.

Saucen:
Damp de finthakkede løg i smøret, til de er klare.

Tilsæt Karry og mel og bag op med kogevand fra bollerne og piskefløde.

Smag til og varm bollerne op i saucen.

Servér med løse ris.

Tips:

Lav en stor Portion og frys noget af maden ned.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boller i karry



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (39 stemmer)

Opskriften er vist 105807 gange,
og udskrevet 3491 gange.


Energi:
KJ total 14816 (3527 kcal)
KJ pr. Pers. 3704 (881 kcal)
Vægt ialt 2744 gram
Vægt pr. Pers. 686 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 539 KJ (128 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 11.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Louise  -  2012-06-02 14:31:40
Erstat føde med mælk, og man kan undvære havregryn :) det smager super godt ellers.


  -  2012-03-14 16:42:33
Summer summarum: Brænd karryen af først, brug kokosmælk istedet for flødenog put et revet æble i... Jeg ristede selv nogle ferske jordnødder og serverer til.. Englene sang og alle var glade..


Kenny  -  2011-10-10 16:36:39
Brænd karryen af først... Gir mieget mere smag...


  -  2011-09-28 19:26:30
i stedet for fløde kan man bruge kokosmælk


Sandra og Steven  -  2011-09-25 16:47:43
Syntes den er lækker som den står skrevet..både mig og min søn spiste så vi var ved at revne :-)


Katrine  -  2011-08-19 21:34:38
Kan man lave den uden fløde? Og kan den fryses?


Michael og Stine  -  2011-04-11 19:06:18
Super lækker ret... det er ikke sidste gang vi laver den :)


  -  2010-10-25 18:18:01
Super ide Kirstine!


Maria  -  2009-10-03 13:17:27
Det er en lækker ret, men vi tilsatte lidt ekstra krydderi til bollerne og brugte kun 1 dl. mælk til dem.


  -  2009-08-04 09:33:25
Super ret. Lige som min mor lavede det:-)Den er forholdsvis fed, så man kan jo evt udskifte lidt af fløden med mælk...


Kirstine  -  2009-06-25 19:56:32
Lækker ret. Vi kommer et revet æble i, det giver en god smag og lækker tyk konsistens til dem, der kan lide det :-)