Italiensk saltimbocca

Italiensk saltimbocca, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveschnitzler

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red:

Italiensk saltimbocca, billede 4 Italiensk saltimbocca, billede 1 Italiensk saltimbocca, billede 2 Italiensk saltimbocca, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 kalveschnitzler á 180 g (Skåret af filet eller inderlår)
4 skiverparmaskinke
8 Salvie, frisk Evt. tørret hvis ikke de friske haves
 Sort peber fra kværn
 hvedemel
 en god jomfruolivenolie til stegning
3 dl.tør hvidvin
1 tsk.god tomatpuré
0.5 oksekødsterning
 
 Råstegte kartofler:
600 g.kartofler
 frisk timian efter smag
 groft salt
0.5 dl.jomfruolivenolie
 
 Bønne sautèe:
300 g.kenyabønner (frosne, grønne bønner kan bruges)
1 pk.sliced bacon, ca. 200 g
1 rødløg
0.5 dl.jomfruolivenolie
 salt
 friskkværnet sort peber
 
Opskrift:
For at kødet skal blive til schnitzler, skal de bankes helt flade. For at undgå, at kødet revner på kryds & tværs, er det en fordel, hvis denne proces sker i en opsprætte plastikpose. Denne er med til, at holde sammen på kødet, når du "går amok" med kødhammeren. I restaurationsbranchen, plejer man at beskrive en schnitzel som: "Tynd som papir og på størrelse med et lokumsbræt". Hermed får man en idé om, hvor tyndt de skal udbankes.

På det udbankede kød, lægges der på hver en skive parmaskinke og 2 salvieblade og schnitzlen foldes sammen og det hele fæstnes med kødnåle. Krydres med peber og vendes (umiddelbart før stegningen) i mel. Ingen salt, idet spegeskinken gir det der skal til.

Steges i hed Jomfruolie og tildækkes på en tallerken med alufolie, så de holdes varme. Panden koges af med hvidvin, tomatpure og en ½ kødkraftterning. Nedkoges til det halve. Væden der i mellemtiden har samlet sig ved det tildækkede kød, tilsættes til sidst.

Råstegte kartofler:
Nye kartofler skal blot vaskes. De lidt ældre skal skrælles. Skæres i både og afdryppes/tørres efter en hurtig afskylning. Olie, salt og kartoffelbådene blandes i en skål, således der er en tynd oliehinde på kartoflerne. Fordeles i bradepande beklædt med bagepapir og stilles i næstnederste rille i en forvarmet ovn på 220 grader C. alm. ovn.

Efter 20 min. vendes kartoffelbådene og de steges i yderligere ca. 20 min. 5 min. før de er færdige, drysses den friske Timian på.

Bønnesautée:
Kenyabønner er meget fine i strukturen og dog faste. Skær stilken af og kassér de evt. misfarvede der er. Giv dem et opkog i letsaltet vand og de er klar til den videre forarbejdning. Pil rødløget (2 hvis de er små) og skær dem i tynde både på langs af løget. Det skiveskåret bacon, skæres yderligere på tværs i små strimler. Olien opvarmes på en pande eller en tykbundet gryde. Heri fordeles baconstrimlerne og de ristes halv-sprøde i et par min.

Så tilsættes løgbådene som også skal have lidt varme. Når de begynder at blive blanke / klare, styrtes bønnerne heri. Det hele ristes godt igennem og der krydres med salt og peber. Pas på ikke bønnerne får alt for meget. Der skal stadig være "bid" i dem. Som de siger i Italien: Al dente. Lidt lige som pasta. Kogt men ikke udkogt !


karakterer:
Opskriften er vist 135620 gange,
og udskrevet 2843 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2012-04-06 09:54:59
På billedet har vi brugt spæde salvieblade, det var hvad vi kunne skaffe, salvieblade kan blive 10 cm lange, og ja de spises også.

Allan  -  2010-04-02 18:01:46
Spiser man også salviebladene?

stefan, Italien  -  2010-02-14 13:13:38
95% af retten er rigtig og korrekt udført, de eneste to ændringer er: En af de få retter der i Rom steges i smør og ikke i olie. Ingen tomatpure

birgit Olesen  -  0000-00-00 00:00:00
vidunderlig opskrift