Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dansk forårswok

Dansk forårswok, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter - Koteletter - kotelet

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Dansk forårswok, billede 4 Dansk forårswok, billede 1 Dansk forårswok, billede 2 Dansk forårswok, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
500 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
500 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
200 gram Gulerødder nye med top
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Krydderurter:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
1 kvist Estragon, frisk
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Kartofler nye
   


Opskrift:

Svinekoteletterne renses for fedt og skæres i tynde strimler, brug gerne fadkoteletter som først flækkes.

Bræk eller skær de træde ender af aspargesene og skær dem og forårsløgene på skrå i 3-4 cm.

Gulerødderne skæres i tynde strimler. Spidskålen skæres i kvarte, stokken fjernes og kålen snittes fint.

Krydderurter:
Alle krydderurterne hakkes groft sammen.


Wokken varmes op og kødet ristes hurtigt i olivenolie, evt. væde hældes fra. Kødet lægges til side på tallerken eller fad.

Grønsagerne kommes i wokken og ristes ved høj varme i olivenolie 4-5 minutter.

Lige før serveringen lægges kødet tilbage i wokken og halvdelen af krydderurterne vendes i.

Den anden halvdel af krydderurterne røres med smørret og serveres til, gerne på en skive citron.

Serveres med nye kartofler og kryddersmør.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (12 stemmer)

Opskriften er vist 73829 gange,
og udskrevet 2527 gange.


Energi:
KJ total 11953 (2846 kcal)
KJ pr. Pers. 2988 (711 kcal)
Vægt ialt 3192 gram
Vægt pr. Pers. 798 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 374 KJ (89 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Aksel Borup Jensen   -  2016-06-30 11:20:51
Alt for meget, 1/2 kg kød er ok, men 1200 Grønt og 1 kg kartofler.


Stella  -  2011-06-07 07:55:28
Jeg brugte skinkesnitsler, tilføjede en god sjat tamari-soya og lod grønsagerne stege/koge lidt mere end de 4 - 5 min. opskriften lyder på. Fantastisk ret, meget velsmagende - den gemmer vi.


Stella  -  2008-06-04 16:40:22
Superret, den er virkelig velsmagende og er ligeså fin opvarmet dagens efter.


Mette  -  2008-06-04 08:24:04
Det smager fantastisk. Vi tilføjede karry og en lille smule vand - til gengæld sparede vi kryddersmøret væk af hensyn til kalorierne.


Per  -  2008-05-25 18:39:41
Der kan næsten ikke bruges for mange krydderurter her.