Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Knækbrød

Knækbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Knækbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Knækbrød, billede 4 Knækbrød, billede 1 Knækbrød, billede 2 Knækbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Kommen, stødt
   


Opskrift:

Opløs gæren i det lunkne vand. Bland hvedemel og rugmel (eller andet groft mel) sammen og hæld ca ¼ i gærblandingen. Rør rundt og lad det stå tildækket ca ½ time.

Smelt smørret i mælken, det må kun være håndvarmt, og hæld det i gærblandingen sammen med resten af melet og salt, evt kommen. Ælt til en fast , glat dej og stil det til hævning igen i ½ time.

Ælt dejen igennem og del den op i ca 15 stykker. Rul hvert stykker ud på bordet til ca 12 cm , udstik et rundt hul i midten med et lille snapseglas. ( de udstukne stykker kan laves til en ekstra knækbrød). Bag dem i ved 220 grader C. alm. ovn ca 20 minutter.

Afkøles på en rist og spises eller opbevares i en lukket kagedåse.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (27 stemmer)

Opskriften er vist 96961 gange,
og udskrevet 1784 gange.


Energi:
KJ total 11989 (2854 kcal)
KJ pr. stk. 799 (190 kcal)
Vægt ialt 931 gram
Vægt pr. stk. 62 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1287 KJ (306 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 14.8 gram
Kulhydrat 40.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rauuew!  -  2012-03-17 11:37:48
Rigtig lækkrt! Men kommen ødelægger det... :) UNDGÅ kommen!


vv  -  2010-03-31 19:09:34
hej jeg syntes de er rigtif gode men de mangler lidt salt og så skal de heller ikke have så langt tid i ovnen !! 5-10 min mindre men så er de også rigtig gode


  -  2010-02-02 15:28:20
Tynd udrullet - uden kommen, men med sesam


Nanna  -  2009-08-21 10:33:51
Så gode knækbrød. uhhmm


jan  -  2008-01-11 13:19:28
kom blå birkes og sesamfrø på, så smager de rigtig godt.


Susanne  -  2006-12-04 16:46:34
Tag en passende stor klump dej, læg det på et stykke bagepapir, og rul dejen så tyndt som du ønsker knækbrødene skal være. Dejen rulles helt ud til kanten af bagepapiret (passer til en bageplade), og skæres til 15 knækbrød med en pizzaskære. Jeg bager ca. 90 knækbrød hver 14 dag, og det er meget lettere på denne måde.


susanne  -  2006-12-04 15:39:41
Smadder gode knækbrød, jeg bruger spelt og sigtet speltmel det giver dem mere smag, jeg har det på samme måde med kommen, dem sparer jeg også på.


tine  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtigt godt knækbrød, vi elsker det, dog har vi udeladt kommen, da det ikke lige falder i vores smag.