Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















De bedste knækbrød

De bedste knækbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 35 Stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Knækbrød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Ellen

Indsendt :

De bedste knækbrød, billede 4 De bedste knækbrød, billede 1 De bedste knækbrød, billede 2 De bedste knækbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 dl. Grønne græskarkerner 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
1 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
3.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Bland de tørre indgredienser i en skål. Rør olie og vand heri, så dejen bliver til en tyk "grød".

Halvdelen lægges på et bagepapier, og et nyt stykke bagepapier lægges ovenpå.
Rul "grøden" ud med en kagerulle til et stort flat knækbrød.

Fjern det øverste bagepapier.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rids i knækbrødet med en dejspade/kniv, så der bliver en masse stykker (vær bare kreativ - men del så i får lige mange)

tag den anden halvdel og lav på samme måde knækbrød heraf.

bages ca. 15 min. i varmluft ovn

Tips:

Man kan også bruge andre frø og kerner.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (284 stemmer)

Opskriften er vist 527336 gange,
og udskrevet 10230 gange.


Energi:
KJ total 9710 (2312 kcal)
KJ pr. Stk. 277 (66 kcal)
Vægt ialt 734 gram
Vægt pr. Stk. 20 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1322 KJ (314 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 18.0 gram
Kulhydrat 30.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-10-30 11:24:17
Læg et fugtigt klæde på bordet, derefter bagepapir, dej, bagepapir. . Rul ud. Du kan med fordel skære/ presse med en stor kniv knækbrødet i passende firkanter. Fjern papir og bag.


Lucca  -  2019-04-26 14:50:08
Jeg er 12 år og elsker at bage, disse knækbrød er fantastiske. Hampefrø i stedet for græskarkærner er eminent


Charlotte  -  2019-04-09 11:50:06
Helt perfekte! Gav dem 18 min. Sprøde og lækre!


Anja  -  2019-02-17 13:00:05
Jeg har bagt dem mange gange nu, og de er virkelig lækre. De skal dog have mere end 15 minutter i ovnen hvis de skal blive sprøde. Jeg tilsætter lidt spidskommen, det giver en dejlig smag (hvis man ellers kan lide det :-))


Jørn  -  2018-04-25 17:40:00
Katastrofe knækbrød😫. Blege og seje og kedelige. Forslag 2 tsk salt i stedet for1, og 2 dl vand og 1,25 dl olie i stedet for 2,5 vand og 0,5 olie😜.


Morten  -  2018-02-11 08:58:59
Mega lækre knækbrød, men 15 min i ovnen holder ikke, man kan skifte frø ud efter eget valg, 500 gram blandet frø så fungere det fint her


Anne  -  2017-10-16 19:56:24
Tip: det giver en ekstra god smag hvis man brænder/steger frøene på panden inden de blandes i dejen - og dejen er nemmere at rulle ud når frøene er varme.


Lina  -  2017-08-31 22:03:02
Smager dejligt og børnene elsker det 😍


Karin  -  2017-04-26 21:26:43
Jeg har blandet fint revet gulerod i, rigtig godt og børnene elsker dem. Godt til madpakker...


Bodil  -  2017-03-20 18:52:07
Jeg kommer lidt mere bagepulver i. Og nogle af dem med Birges ovenpå. Det er et hit her i familien :-)


Anna  -  2017-02-11 11:17:27
Jeg elsker denne opskrift. Jeg havde en grahamsmels- hvedemelsblandning til overs fra et andet tidspunkt, så jeg tog bare de angivet 3,5 dl. mel fra den skål. De blev perfekte😊😉 Jeg har også bagt den før med 2 dl. havregryn hvis jeg ikke lige havde græskarkerner. Det gør absolut ingenting


  -  2016-11-19 12:44:58
De er fantastisk gode, og vil man have lidt ekstra godt, kan man med fordel putte lidt hakket mørk chokolade i- så er den ultimative kiks i hus ;)


Lise  -  2016-08-21 16:58:44
Hørfrø er ikke mindre sunde end chiafrø


Julie  -  2016-03-28 14:44:20
Prøv med chiafrø i stedet for hørfrø - det er så lækkert og chiafrø er sunde 😊


marie  -  2015-09-12 17:13:24
Jeg er en pige på 12 og har prøvet og lave dem før med min moster, det gik meget godt😌 nu idag hvor jeg SELV prøvede og lave dem uden hjælp HIK det 100% perfekt. Jeg syntes det er som at købe noget knækbrød i supermarked … så en stor stor guld stjerne til denne opskrift


Michala  -  2015-09-10 11:56:58
Der var kun til en bradepande


Michala  -  2015-09-08 19:51:41
Der var kun til en bradepande


Hanne  -  2015-03-13 10:51:19
Hvor meget skal ovnen stå på?


Dorthe F  -  2015-01-23 20:36:51
Første gang jeg bagte dem fik jeg ikke dejen rullet tyndt nok ud, og desuden skulle de have haft længere tid i ovnen. Resultatet blev noget gummiagtigt, som ikke kunne reddes med en ekstra tur i ovnen, men smagen var kanon, så prøver da igen. Vil tro at de der har en ældre og ikke fancy ovn, skal lægge ekstra tid til


Ulla  -  2015-01-22 21:36:49
Knækbrødene skal ikke bages med papir ovenpå. De er helt fantastiske og kan sagtens erstatte småkager, som er en hel del federe.


  -  2014-12-03 20:24:52
1-2 tsk flagesalt - smag på dejen, så kan man altid putte mere salt i. Jeg tager altid det øverst lag bagepapir af, da jeg gerne vil have dem let gyldne. I min ovn skal de bages ca 5 min længere.


  -  2014-10-29 20:51:50
Hvor mange grader skal ovnen stå på?


Anja  -  2014-09-21 16:36:29
Mine knækbrød hang fast i bagepapiret efter de var færdig bagte. Jeg vender derfor bagepapiret om når jeg har færdig rullet dejen så det er, det nederste bagepapir jeg smider væk. Så hænger de ikke fast mere.


Martin  -  2014-08-01 23:28:16
Nu har jeg lavet dem nogle gange, og jeg har ændret lidt på opskriften, da de ikke blev helt gode i starten. Det gør de til gengæld nu! Smager fantastisk. Her er rettelserne: Der skal ca. 3 tsk. salt i, for at de smager af noget. Der skal somme tider ½ dl. mere mel i (hvorfor mel altid bør angives ved vægt, ikke volumen). De skal bages i 20-25 minutter, for at de ikke bliver bløde. Hold øje med dem, og tag dem ud når de føles rigtige. Man kan med fordel udskifte 1-2 dl. af melet med fuldkorn, graham, rug eller andet groft mel.


  -  2014-07-24 00:10:09
I STEDET FOR HØRFRØ KOM JEG SORT KINUAFRØ I OG I STEDET FOR GRØNNE GRÆSKERKERNER BLEV DET KNÆKKEDE RUGKERNER, SÅ SPRØDT OG LÆKKERT


Susanne  -  2014-06-08 21:58:30
Jeg blender ca. 1 dk. Nødder eller mandler og kommer i dejen. Det er rigtig lækkert.


T  -  2014-06-01 20:28:17
Hos mig fungerer de bare ikke. Bløde og kedelige.


Mie  -  2014-03-01 18:51:29
Kan man lave dem med femkornsblanding? Altså bytte de 4 dl frø og kerner ud med femkornsblanding. Jeg har virkelig meget femkornsblanding der skal bruges ;oD


Liveterskont  -  2014-01-18 12:28:16
Gode er de men der skal helt klart mere salt i.


connie  -  2013-10-04 17:42:17
De er bare super lækker,kan jo spises morgen ,middag,og aften Har lavet dem et par gange.


krølle  -  2013-06-15 10:15:33
Super lækrere knækbrød mine børn elsker dem.. jeg blender dog solsikkekerner og græskarkerner da jeg har en pige på 9 mdr og syntes så at de store kerner er for store.


  -  2013-04-01 14:01:00
De er virkelig fantastiske, jeg brugte kun de fedtfattige typer kerner og de blev rigtig gode. Men de hænger fast i bagepapiret, så vil anbefale man bruger genanvendeligt bagepapiret.


  -  2013-02-13 17:05:47
Drys lidt salt oven på... Ummmmmm


Francois  -  2012-10-03 12:53:42
Mmm! De var simpelthen så gode! Min mand Henrik var tosset med dem! - Kys Francois


mette  -  2012-09-13 11:39:21
nemt-enkelt og smager himmelsk :-)


Allan   -  2012-07-20 21:51:24
Det er en genial opskrift, tak for det :)


Mansse  -  2012-06-18 11:09:33
Elsker dette knækbrød! Jeg skulle bruge 4 dl mel :-) mums, de bliver AAALTID gode - alle jeg kender der har smagt dem er vilde med dem.. Prøv dem! :)


  -  2012-06-04 22:14:50
hvor længe kan de holde sig?


Lone  -  2012-05-29 18:07:47
Super lækker knækbrød! Kan kun anbefale


Britt  -  2012-05-11 17:33:28
Ja de er fantastisk lækre. Vi bager dem mindst en gang om ugen her i huset. Og de forsvinder lynhurtigt. Alle vores gæster spørger efter dem, når de dumper ind til en kop kaffe.


Ida  -  2012-05-03 22:32:30
Dejlige knækbrød, Mums:) jeg bruger bare en dejskraber til at glatte dejen ud på pladen, det fungere fint:)


hyllemutti  -  2012-04-28 15:25:28
det er super nemt at bruge et pizzahjul når knækbrødene skal skæres ud.


Lilica   -  2012-04-12 23:29:41
Det super nemt at lave og det smager dejligt, det sundere end de andre købte knækbrød.


Ly  -  2012-03-26 00:30:55
Hold da op, hvor smager de bare godt, MUMS! Fra nu af kommer jeg til at spare en masse penge på dyre kerneknækbrød i Bilka. Skulle have vidst, at det var så nemt at bage knækbrød.


Tulle-mus  -  2012-03-19 15:20:10
de er bare super lækre:D elsker dem!


Jette  -  2012-03-10 20:53:31
Hvorfor skal kænkbrødet bages med bagepapir ovenpå også??


Anonym  -  2012-03-07 16:49:06
Her bruges 2 dl rugmel og 1 1/2 dl hvedemel... Bliver de kun bedre af!


Malou  -  2012-03-04 15:36:37
Knækbrødene er super gode, men jeg putter lige lidt mere salt i, så er de endnu bedere:-)


Tine  -  2012-03-01 11:53:57
Jeg skiftede 1,5 dl af hvedemelet ud med grahamsmel. Det blev rigtig godt, men bagetiden var lidt længere end angivet. Om det var pga. udskiftningen af hvedemelet eller min ovn ved jeg ikke.


bente 22.2.12  -  2012-02-23 14:30:31
De er bare supergode og nemme.


Janne  -  2012-02-11 14:55:39
har bagt denne opskrift, men husk endelig at rulle tyndt ud da de ellers skal bage en del længere


Charlotte  -  2012-02-05 22:41:58
Brugte 2,5 dl. Hvedemel og 1 dl. Groft rugmel, og det fungerede rigtig godt.


kirsten  -  2011-11-07 09:30:39
genialt tip med dobbelt bagepapir. Kagerullen er lige til at lægge tilbage i skuffen fin og ren. Det er den hurtigste opskrift på en sund snack, jeg kender.


  -  2011-10-17 19:46:13
Jeg har glutenalergi og istdet for hvedemel bruger jeg boghvede eller rismel, og de bliver rigtig gode


Carina   -  2011-10-13 12:20:58
Virkelig lækre. Bare følg opskriften. Lav dobbeltportion - så lækre er de ;-). Evt. hak græskarkernerne lidt (camouflage for børnene)


Claudia  -  2011-08-09 22:52:19
hej jeg skal til at bage dem i morgen og vil egentlig gerne vide,hvorfor skal man ikke fjerne det øverste bage papir..


dagny  -  2011-07-10 19:53:41
fantastiske knækbrød Bagepulveret gør dem ekstra sprøde


dorte jørgensen  -  2011-06-17 10:08:52
det er de bedste knækbrød jeg nogle sinde har smagt og alle dem jeg kender som har smagt dem er helt vilde med dem


MARLENE !!  -  2010-10-28 18:18:28
Dette er verdens bedste knækbrød, bruger den selv RIGTIG meget, men dog skal man ikke fjerne det øverste lag bagepapir...