Blomkålskarbonader

Blomkålskarbonader, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : snaphanen75

Indsendt :


Blomkålskarbonader, billede 4 Blomkålskarbonader, billede 1 Blomkålskarbonader, billede 2 Blomkålskarbonader, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
400 gram Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
75 gram Hirseflager
3 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.25 tsk. Muskat
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Sauce:
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
400 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   
Opskrift:
Kartoflerne koges møre og moses, og blomkål og løg hakkes. Alle ingredienserne røres sammen til en fast fars. Steges som almindelige frikadeller, men kun i 2 minutter på hver side.

Sauce:
Tomaterne passeres gennem en sigte og bringes i kog i en lille gryde sammen med bouillon. Smages til med oregano, salt og peber.

Servers med spaghetti.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 92849 gange,
og udskrevet 2787 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10748 (2559 kcal)
KJ pr. Pers. 2687 (639 kcal)
Vægt ialt 2089 gram
Vægt pr. Pers. 522 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 514 KJ (122 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 22.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2015-01-17 21:26:47
Hvad er kcal hvis det kun er blomkålskarbonaderne??

Linda  -  2012-02-10 20:13:24
Jeg ville anbefale at koge blomkålen uanset hvad, pga. bakterier. Men det er så bare mig ;-)

eksperimentet  -  2010-10-20 19:25:07
Jeg forsøgte mig med disse badboys idag. jeg blendede dog blomkålen, hvliket gjorde den til en let grød. Derudover var jeg lidt i underskud af æg, så lavede en mel/vand blanding og hældte i for at gør den lidt mere lind. Lod det stå i køleren og trække i 3 timer. Må dog indrømme de blev ret skrøbelige, De havde de med ikke rigtig at hænge sammen, knække over og lign. Men de smagte skam rigtig lækkert. Mit spørgsmål er: Er det ikke lindt nok? eller hvordan... ekstra note, lidt hvidløg i var ikke ringe

PN  -  2010-08-31 22:23:35
Jeg forstår stadig ikke hvordan hakket RÅ blomkål kan blive mørt på 4 minutter. Kartoflerne koges og den RÅ blomkål hakkes. Så skal det måske være meget meget meget småt hakket?

Brumbasse50  -  2010-07-10 11:27:08
Havregryn kan varmt anbefales. Jeg anvendte det selv, da jeg ikke kunne finde noget der bare lignede hirseflager( hvad det så end er??).

Nana  -  2010-03-26 15:38:48
Hvad er hirseflager? Kan havregryn bruges i stedet for ?

  -  2009-12-20 03:13:56
Som det fremgår af billedet og opskriften skal blomkålen hakkes.

PN  -  2009-11-04 17:59:15
Jeg forstår ikke opskriften. Det lyder som om blomkålen skal være rå men senerehen ser det ud som om man ikke kan se blomkålen i de færdige bøffer. Hvordan gør man det med rå blomkål? Jeg mener der står kun at kartoflerne skal koges.

HenrikK  -  2009-05-09 19:09:59
SUPER lækker opskrift... Det smagte fantastisk...

  -  2009-05-01 00:54:30
Kan varmt anbefales.