Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kubiq af laks og helleflynder med safransauce

Kubiq af laks og helleflynder med safransauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Kubiq af laks og helleflynder med safransauce, billede 4 Kubiq af laks og helleflynder med safransauce, billede 1 Kubiq af laks og helleflynder med safransauce, billede 2 Kubiq af laks og helleflynder med safransauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
250 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
   
400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
400 gram Helleflynderfilet
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
0.2 gram Safran tråde
1.25 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
Rejer uden skal, kogte
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
2 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Porrer og gulerødder snittes i meget fine strimler som blancheres i lidt vand et par minutter, de skal stadig have lidt bid.

Laks og helleflynder skæres i strimler ca. 1.5 cm brede og 15 cm. Lange. Fiskestrimlerne flettes sammen 3 og 3, evt. lange ender skæres af. Krydres med salt og peber og dampes på pande i hvidvin 6-8 minutter.

Sauce:
Safran drysses på panden fisken er dampet i, koges lidt ind. Tilsæt creme fraiche og varm igennem. Rør til slut det kolde smør i.

Butterdejs floron:
Den optøede butterdej stikkes ud som halvmåne eller fisk, pensles med sammenpisket æg og bages i en 200 grader C. alm. ovn til de er gyldne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4556 gange,
og udskrevet 33 gange.


Energi:
KJ total 13717 (3265 kcal)
KJ pr. Pers. 3429 (816 kcal)
Vægt ialt 2145 gram
Vægt pr. Pers. 536 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 639 KJ (152 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu