Millionbøf - som mor lavede den

Millionbøf - som mor lavede den, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : Schlosser

Indsendt :      Red:

Millionbøf - som mor lavede den, billede 4 Millionbøf - som mor lavede den, billede 1 Millionbøf - som mor lavede den, billede 2 Millionbøf - som mor lavede den, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Jævning:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Kulør
   
Opskrift:
Pil løgene og hak dem groft. Brun dem i en gryde med lidt smør Tilsæt det hakkede oksekød og brun det sammen med løgene til det har fået farve.

Bouillon laves ved at opløse en oksekøds bouillon terning i 4 dl. Vand. Når denne er opløst tilsættes den færdige bouillon i gryden og gryden bringes i kog i 5 – 10 minutter

Retten jævnes med lidt koldt vand der er rystet sammen med 2 spk. Mel og det røres i sovsen. Lad sovsen koge i 5 minutter til den harv fået lidt tykkelse.

Smag sovsen til med salt og peber til den har den rette smag. Andre krydderier kan også tilføjes alt efter ønsker.

Tilsæt kulør efter behag, jeg mener en millionbøf skal være kul sort mens andre mener den skal være lettere brun.

Sovsen serveres til kartoffelmos eller kartofler.


karakterer:
Opskriften er vist 1717283 gange,
og udskrevet 15523 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (695 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5218 (1242 kcal)
KJ pr. Pers. 1304 (310 kcal)
Vægt ialt 1243 gram
Vægt pr. Pers. 310 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 419 KJ (99 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Billy Thorsen  -  2022-07-07 08:25:14
Bouillon i maden betyder at smagen af bouillon bryder gennem mange retter, derfor skal dette ikke tilsættes... Tag væsken fra gryden, lav en opbagt sauce, så smager det af det det skal, nemlig millionbøf... Sorry.

  -  2021-12-18 21:21:49
Der mangler bare lige laurbærblade - så er den helt rigtig.

morten  -  2021-12-08 16:09:02
syntes den mangler noget måske for lidt ketchup

CK.  -  2021-10-28 11:44:16
Virkelig en dejlig velsmagende og samtidig nem ret.-Nøjagtig som jeg husker det, fra min barndom. -Må indrømme jeg var fristet til, at tilføje både champignons, cocktail pølser og lidt tomat, meeen er nu glad for,jeg gik med den originale opskrift. Både mand og børn, roste maden :)

Cula  -  2021-07-23 20:02:59
Meget enkelt og nem. Kan godt lide at tilføje bacon og cocktailpølser der steges sammen med løgene, den kan også godt tåle fløde. Det bliver den kun bedre af. Og Vera, hvorfor ikke give inspiration til at forbedre? alting behøver ikke at være så firkantet.

Robert B  -  2021-04-05 11:53:02
Super. Let at lave.

Sikring  -  2021-02-22 11:29:39
Nem og enkelt, glæder mig til at trylle i køkkenet for min kone i aften.

Vera  -  2021-02-15 03:14:53
Forstår ikke hvorfor mange altid har forslag på hvad man ellers kan tilsætte eller ændre. Så bliver det jo en anden opskrift en den der er lavet. Dem der har disse kommentarer kan da selv sende deres opskrift ind og så kalde den noget andet.

John  -  2021-01-23 13:46:16
Brian. Tomatkoncentrat, ketchup og andre tomatprodukter har INTET at gøre i en millionbøf. Så er det nemlig ikke længere millionbøf men kødsovs. Millionbøf laves af de samme råvarer som hakkebøf: hakket okse, løg, kraftig bouillon, piskefløde, salt og peber samt, naturligvis kulør.

Brian  -  2021-01-03 18:22:19
Jeg tilsætter 1 tsk paprika, 70 gr koncentreret tomat og lader det simre med 2 stk laurbærblade. Jeg serverer økologisk spaghetti til.

Dennis  -  2021-01-03 14:28:04
Den smager super godt. Jeg laver kartoffel-gullerodsmos til, for at få lidt sundt i børnene 👍

Charlie   -  2020-12-25 21:50:20
Kedelig og meget gammeldags i smagen... men hver sin smag.

Louise  -  2020-12-06 16:26:06
Det smager også mega godt, hvis man tilføjer en smule ketchup! :)

MadGladKok  -  2020-09-26 15:01:58
Super lækker. Jeg tilsætter gerne lidt engelsk sovs, det er prikken over i’et :-D

legarth  -  2020-05-20 17:27:16
når min mor lavede denne ret, kom hun en sjat eddike og lidt sukker i efter bruningen af kødet og lod det stå og simre et par minutter før hun jævnede. Lyder måske underligt, men det smager vildt godt.

  -  2020-03-21 07:31:45
Nogen der har prøvet med rødløg i stedet for alm løg

Luna  -  2020-02-20 14:22:23
Verdens bedste!!! lige som min mor også lavede den

Kim Frandsen   -  2020-01-11 05:10:41
Jeg siger bare hold nu kæft... Jeg havde millionbøf i hele hovedet, den smager godt.. Som i rigtig godt

Anne Mette  -  2019-08-12 14:12:38
Den er altså virkelig god. Både mine forældre og venner er ret vilde med den.

Chang  -  2019-07-23 19:32:33
Det er rigtig millionbøf og ikke pastasovs. Den bliver bedre når man kommer laurbærblade i. Det smager som i gamle dage da mor lavede det.

Kaya  -  2019-06-09 19:38:37
Det her er den ENESTE opskrift jeg bruger, når jeg laver millionbøf. Den smager super godt.

Liv Çhristensen   -  2019-04-03 14:45:23
Der mangler da ét par Lauerbær blade,det var da dem der løfted på smagen.

IngeHH  -  2019-01-17 12:05:34
Ja, man kan komme gulerødder, peberfrugter, porrer og alt mulig andet i retten. Så er det bare ikke millionbøf mere, men noget andet. Personligt serverer jeg millionbøf med brunede kartofler.

Morten A  -  2018-12-07 17:54:01
Det er bare klassikeren og perfekt. Som min gamle far kaldte det, "væltet lolkum"... HAHA

g.v.h.  -  2018-09-30 07:58:15
hvor mange gram skruer per person

John   -  2018-09-19 21:29:09
Tomatkoncentrat og hvidløg? Så er det en kødsovs, IKKE millionbøf!

Jumboløg  -  2018-08-30 23:39:12
Hold kæft du har nogle store løg!

Bn  -  2018-06-20 17:59:22
Kom 2 spsk. let-brunet tomat-koncentrat i. Og så ser jeg ikke ordet 'hvidløg' nævnt. Dét er en fejl :p

Jørgen H.  -  2018-04-09 13:41:28
Helt enig, det er som vor Mor/Far lavede det :-) Men helt bestemt Laubærblade og så stå og småsimre i god tid.

Jan   -  2018-01-15 12:48:37
Laver kun denne millionbøf...den er bare den bedste...mums....

  -  2017-12-15 16:03:45
Hel enig med nedenstående. Tilsæt laurbærblade og lad den simre i timevis :)

Eik  -  2017-10-01 18:48:41
Super nem og velsmagende. Laver den med spagetti og kartofler til. Næste dag er der brasede kartofler på bunden af tallerknen ovenpå spagetti til slut millionbøf. 5 herfra

Karsten R.  -  2017-09-18 20:05:36
Som i gamle dage- Sådan skal millionbøf smage.

Maja  -  2017-09-14 20:49:24
Tilsatte 1/4 dl madlavningsfløde. Mums det var lækkert

Hans, Glutenfri  -  2017-08-29 08:59:56
Dejlig ærkedansk middag som i barndommen. To store forandringer denne gang; 1: brukte rensdyrfars. Virkelig vilt-dejlig. 2: glutenfri udgave med Maizena denne gang, vil prøve med glutenfri mel næste gang, selvom Maizena funger udmærket. Tilsatte meget tynne skiver ny-gulerødder de siste 5 minutter / al dente. La det simre i god tid - 1 til 11/2 time. Super drøj middag for små penge.

lotte  -  2017-08-17 12:55:08
super opskrift , men når man bruger mel til jævning skal den mindst små snurre i 15-20 min så der ikke er mel smag i retten . jeg lader den selv koge ind så det passer , syntes det giver en mere intens smag

René  -  2017-05-10 17:18:37
Denne millionbøf smager fantastisk, og så vil mine børn også spise den modsat hvis jeg laver kødsovs med champignon og pølser👍👍

  -  2017-01-14 17:08:53
En milionbøf skal stå og simre mindst halvanden time,og så skal man altid huske laurbærblade

god mad  -  2016-10-31 16:40:39
perfekt mad hvis man tager lidt ribs gele i sovsen

janas33  -  2016-10-11 12:12:08
Man da ikke lave millionbøf på 15 min.. alt oksekød der grydesteges/koges skal have mindst 3 timer i følge en slagterikok.

John Johansen  -  2016-09-18 21:06:42
Mere piskefløde¡ Absolut, mere piskefløde!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her