magert hakket oksekød1000 g. magert hakket oksekød
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
1
løg 1 løg
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
2-3
chilifrugter2-3 chilifrugter
3
ds.
røde kidneybønner3 ds. røde kidneybønner
1
rød peberfrugt1 rød peberfrugt
2
ds.
knuste tomater2 ds. knuste tomater
0.5
dl.
tomatpuré0.5 dl. tomatpuré
2.5
dl.
tør rødvin2.5 dl. tør rødvin
5
dl.
oksebouillon5 dl. oksebouillon
1-1.5
tsk.
salt1-1.5 tsk. salt
0.25
tsk.
sort peber0.25 tsk. sort peber
0.5
dl.
hakket persille0.5 dl. hakket persille
Opskrift:
Opvarm olien på en stor pande ved god varme. Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg løgene gyldne i olien. Tilsæt hvidløg og smuldr kødet i lidt ad gangen. Steg under omrøring, til kødet har skiftet farve.
Udkern, skyl og skiv chilifrugterne tyndt. Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en si. Udkern og skyl peberfrugten og hak den fint. Kom grøntsager, tomater, tomatpuré, vin og bouillon på panden. Rør rundt og bring det i kog. Smag til med salt og peber.
Sænk varmen og lad retten simre uden låg ca. 15 min, til saucen er jævnet noget.
Rør den hakkede persille i og servér med f.eks. tern af avocado, tern af tomater, en salat og syrnet fløde aller mager creme fraiche.
Tips:
Pr. portion:
Energi: Kcal 514 = kJ 2159
Kulhydrat 39 g
Protein
49 g
Fedt 18 g (32%)
Fibre 16 g
Opskriften er vist 16259 gange, og udskrevet 448 gange.
Kommentarer
cappuccini - 2008-04-06 18:48:00 Den smager godt, men mere chili i efter min smag og evt. jævnes da den er meget tynd.
cappuccini - 2008-04-06 18:44:30 Der står at der skal 2½ dl. rødvin i opskriften, men det er ikke tilføjet i selve fremgangsmåden, hvilket resulterede at jeg glemte at hælde rødvin i.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider