Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Helstegt kylling med hvidløg og citron

Helstegt kylling med hvidløg og citron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : pernillejoy

Indsendt :


Helstegt kylling med hvidløg og citron, billede 4 Helstegt kylling med hvidløg og citron, billede 1 Helstegt kylling med hvidløg og citron, billede 2 Helstegt kylling med hvidløg og citron, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Rosmarin, frisk
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Dressing:
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Salat:
4 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
2 Salatløg 1 mellemstort salatløg vejer ca. 200 gram.
Oregano, frisk
   


Opskrift:

En bradepande pensles med olie og kartoflerne skæres i skiver og der kommer lidt olie over,og der efter salt og peber på.

De rensede skæres kyllingerne halvt over og gnides med salt og peber indeni.
Man ligger kyllinger med skind siden op af, skindet pensles med olie og gnides med hvidløg og rosmarin og så tager man 2 citroner og presser saften udover.
Det hele stilles i ovnen i midten på 220 grader C. alm. ovn i 3 kvarter til en time.

Dressing:
De to ting røres rigtig godt sammen.

Salat:
tomater skyles og skæres i skiver. Agurk skyles og skæres i skiver og ligges skiftevis med tomaterne og derefter tager man salatløg, renses og skæres og puttes ovenpå tomaterne, og så skal der oregano el.persille på det skal stå i 20 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 37415 gange,
og udskrevet 461 gange.


Energi:
KJ total 18142 (4319 kcal)
KJ pr. Pers. 4535 (1079 kcal)
Vægt ialt 4814 gram
Vægt pr. Pers. 1203 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 376 KJ (89 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 5.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

C.Larsen  -  2009-09-18 13:56:11
sirup kan også bruges i stedet.


C.Larsen  -  2009-09-18 13:53:58
skær 1-2 citroner i 6-8 stykker i både, og tilsæt også 1-2 spiseskefuld honning, citroner og honning - neutraliserer den stærke smag af citron, og det bliver perfekt hvis lidt citronmelliseblade tilføjes. Til både kartoflelbådskiver, og godt med salt og groft peber.