Klejner du ikke fortryder

Klejner du ikke fortryder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : mormortil2

Indsendt :      Red :
Klejner du ikke fortryder, billede 4 Klejner du ikke fortryder, billede 1 Klejner du ikke fortryder, billede 2 Klejner du ikke fortryder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Hjortetaksalt
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
1 spsk. Kardemomme, stødt
   
Opskrift:
Æg og fløde piskes let sammen. Smør smuldres i melet. Citronen rives. Alt blandes sammen. Hvis dejen er meget fedtet, kan evt. tilsættes lidt mere mel. Hviler i køleskab et døgn.

Rulles ud,lidt tykt og laves til ikke for store klejner.

Koges i palmin til de er smukt gyldne. 2 pakker palmin passer til opskriften. Ikke for mange i gryden af gangen, så gir det sig til at bruse.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Klejner

karakterer:
Opskriften er vist 63494 gange,
og udskrevet 3125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (83 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23618 (5623 kcal)
KJ pr. Portion 23618 (5623 kcal)
Vægt ialt 1490 gram
Vægt pr. Portion 1490 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1585 KJ (377 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 18.7 gram
Kulhydrat 46.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-21 16:19:01
Rigtig gode, og de vredne klejner behøver ikke stå koldt natten over, sådan som jeg plejer at gøre. De kunne måske godt bruge en lille smule mere kardemomme og citronskal, men jeg kan også bedst lide en kraftig smag. Denne portion skal koges i 2 pakker palmin.

  -   2017-11-19 04:33:19
Aner ikke hvorfor der skal kartoffelmel i, det havde jeg ikke så jeg brugte bare alm. mel i stedet. Klejnerne blev vældigt gode som almindelige klejner. Mit palmin blev dog noget sort til sidst, om det er for meget varme eller for mange klejner ved jeg ikke.

  -   2015-12-29 00:59:52
Er det korrekt, at der skal 1 spiskeskefuld kardomme i?

  -   2015-12-22 10:57:05
Behøver dejen at hvile i køleskabet et døgn? :)

  -   2013-11-25 16:01:32
Jubiii første portion er lavet, og de er som sædvanlig super gode .

  -   2013-09-29 16:27:16
Længe siden jeg har været forbi siden, men er så GLAD for I kan lide mine klejner. Og tro mig..den første portion blir kogt i starten af November.

  -   2013-01-09 10:07:24
Kan ikke vente på det blir jul igen.....de klejner skal laves NU.

  -   2012-12-19 13:00:48
Super nemme at lave. lækre småkageklejner. Jeg har samme klejne-rulle som på billedet(alle bliver samme str) og jeg fik 170 af en enkelt portion.

  -   2012-12-18 14:42:41
kan beskrives med et ord FREMRAGENDE

  -   2012-12-13 18:06:55
det er de bedste klejner jeg nogensinde har smagt

  -   2011-12-03 17:29:50
De klejner bringer minder frem fra en barndoms jul.De er godt nok lækre.Både sprøde men også bløde indeni !!

  -   2011-11-25 18:10:26
Kan man erstatte hjortetaksaltet med bagepulver?? Der har nemlig været udsolgt alle de steder jeg har været :)

  -   2010-12-05 12:16:05
Ja disse klejner er bare gode, og de bliver ikke tøre allerede dagen efter, eller efter et par dage ligesom gær klejner gør (bare min mening)Kan varmt anbefales

  -   2010-11-27 19:07:17
De blev lidt kedelige - jeg vil nok komme citronskaller fra to citroner i næste gang

  -   2010-11-14 07:43:48
Det afhænger af hvor store man laver klejnerne,men 2 kagedåser af pæn størrelse fik jeg og det er vel omkring en 75 stk.De er super gode de klejner.

  -   2010-10-31 20:08:49
Hvor mange bliver der?

  -   2009-12-22 08:23:52
Virkelig lækre klejner,med både blødhed og sprødhed.Brugte godt nok msargarine men resultatet var super.Anbefales !!

  -   2009-12-21 15:30:26
Dejlige nemme klejner, smager herligt, sprøde uden på og bløde inden i

  -   2009-12-16 14:52:22
Jeg former f.eks. 25 klejner af gangen og lægger dem på et fladt fad eller tallerken med Vita-Vrap imellem. Hele december har jeg en lille kasserolle med palmin stående v. komfuret, så jeg altid serverer friskbagte klejner. Helt anderledes lækre. Når de er 'brugt op'. former jeg bare en ny portion.

  -   2009-11-26 10:16:59
Bliver de sprøde eller mere bløde??

  -   2008-11-18 13:21:28
De klejner er bare super.Tror snart småkagedåsen er tom.Laver dobbel op næste gang.